Četvrtak 02.05.2013.
10:04
Novi magazin

Smene neposlušnih predsednika opština sa Severa?

Protest Srba u Kosovskoj Mitrovici protiv briselskog sporazua
 

Do smena bi moglo da dođe ukoliko oni ometaju sprovođenje sporazuma, a mogli bi da budu smenjeni oni kojima je mandat istekao, piše "Blic". To bi značilo promenu predsednika opština u Zvečanu i Zubinom Potoku, koje vode kadrovi Demokratske stranke Srbije.

Državni vrh očekuje od predstavnika Srba sa severa KiM da ne ucenjuju i ne ometaju primenu briselskog sporazuma već pokažu političku odgovornost za građane.

Kako piše "Blic", u Kosovskoj Mitrovici su razmatrane različite verzije pitanja na refendumu, jer vlast u Beogradu odbija da to bude "da li ste za Kosovo u sastavu Srbije", a što je zahtev lidera Srba sa KiM.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da briselski sporazum mora biti sproveden. Međutim, Vučić je dodao da vlada ne želi da povlači dramatične poteze. On je izrazio uverenje da država Srbija nikada neće pribeći tome da ne isplaćuje plate, smenjuje legalno i legitimno izabrane predsednike opština na Kosmetu.

"Sve to možemo i sve to stoji vladi na raspolaganju, ali mislim da to ne bi bilo dobro i zato nam je potreban razgovor i dijalog i hitni završetak tog razgovora i svakako njihovo veće poverenje u državu", rekao je Vučić.

2024 © - Vesti online