Četvrtak 02.05.2013.
04:52
Pink, Novi magazin

Prioriteti vlade - zapošljavanje i investicije

Građani očekuju posao i veće plate: Aleksandar Vučić
 

"Radimo na tome i borimo se i ako bismo to uspeli da završimo mi bismo, da kažem, 20 do 30 osto problema koje Srbija danas ima rešili", rekao je Vučić intervjuu za TV Pink.

On je naveo da je izgradnja te fabrike bila ideja njegovog prijatelja šeika Muhameda bin Zajeda koji je to prvi pomenuo i koji se interesovao za ekonomsku situaciju u Srbiji i izneo to kao ideju koja bi pomogla Srbiji. Prvi potpredsednik je rekao da se na tome radi, da se pronalaze stručnjaci koji bi mogli da iznesu taj posao i posebno da to budu domaći stručnjaci.

Vučić je rekao da se očekuje da posle određenih bankarskih garancija stigne iz UAE i prvi novac u neku od fabrika namenske industrije i da to bude u narednim danima realizovano.

On je rekao da na Prvi maj, praznik rada, može da poruči da građani mogu da očekuju da će posle rešavanja krupnih političkih pitanja, borbe protiv korupcije i kriminala...vlada biti potpuno posvećena napretku ekonomije i dovođenju većeg broja investitora. Najvažnije je olakšavanje investitorima da uđu u našu zemlju i lakše ulažu novac, poručio je Vučić.

"To će biti priotitetni zadatak Vlade Srbije u narednom periodu i neće biti važnijeg posla za Vladu Srbije od zapošljavanja ljudi i angažmana za dovođenje investitora… Uveren sam da ćemo i na tom teškom poslu pokazati napredak i rezultate u narednom periodu", rekao je Vučić.

Na pitanje šta Srbija dobija datumom za početak pregovora sa EU Vučić je ocenio da dobijanjem datuma neće odmah teći med i mleko, ali da će biti bolje nego što je danas.

"Srbija će dobiti priliku da zajedno sa svim normalnim zemljama učestvuje u takmičenju za privlačenje investicija", rekao je Vučić i dodao da već ima najava značajnih investitora koji bi došli u Srbiju.

2024 © - Vesti online