Sreda 01.05.2013.
18:08 >> 23:18h
Vestionline

LŠ: Partizan remijem do završnog turnira

Suigurna igra Partizana u Volgogradu

"Crno-beli" su do završnog turnira Lige šampiona koji će se igrati u Beogradu 31. maja i 1. juna, stigli ubedljivom pobedom na Banjici rezultatom 11:6.

Partizan je u Volgogradu vodio 4:1 i 5:2, ali je stao u poslednjoj četvrtini. Domaćin je to iskoristio i sa tri vezana gola izborio izjednačenje 5:5, ali to je bilo sve.

Partizan je sedmostruki šampion Evrope, a remi u Volgogradu je izborio iako je igrao bez dva važna igrača, Uroša Čučkovića i Miloša Vukićevića.

Do nerešenog rezultata protiv Spartaka, Partizan je stigao zahvaljujući gotovo neverovatnoj igri u odbrani. Najbolji ruski tim nije uspeo da postigne pogodak čak 20 minuta, sve do sredine trećine četvrtine.

Partizan će na završnom turniru igrati protiv hrvatskog Juga koji je posle prvog meča i pobede protiv turskog Galatasaraja sa 12:5, u Dubrovniku pobedio sa 18:3.

Drugi polufinalni par činiće Crvena zvezda i Barseloneta, koja je revanšu četvrtfinala na svom bazenu savladala grčki Vuljagmeni sa 16:10, a španski tim slavio je i u prvoj utakmici u Grčkoj sa 8:3.

2024 © - Vesti online