Utorak 30.04.2013.
18:14
Vestionline

Vaterpolisti Zvezde izborili završni turnir

Najefikasniji - Andrija Prlainović

Crvena zvezda je u Beogradu poražena od Segeda 10:11 u revanš meču četvrtfinala Evrolige, ali su crveno-beli izborili plasman na F4, pošto su u prvom meču slavili na gostovanju rezultatom 7:5.

Najefikasniji u veoma teškoj i neizvesnoj utakmici bio je Andrija Prlainović sa četiri pogotka, dok su Duško Pijetlović i Strahinja Rašović postigli po dva. Seged je predvodio Aljoša Kunac sa tri gola.

Gosti iz Segeda su u poslednjom napadu imali priliku da golom izjednače ukupan rezultat, ali se to nije desilo i Crvena zvezda je uprkos porazu prošla na Final 4.

Crvena zvezda će u polufinalu igrati F4 igrati najverovatnije sa Barselonetom. Španski klub je u prvom meču četvrtfinala slavio u gostima protiv Vuljagmenija 8:3.

Partizan će u sredu braniti u Rusiji prednost od 11:6 protiv Spartaka iz Volgograda.

Bolji iz ovog duela igraće u polufinalu F4 najverovatnije sa Jugom, koji je u prvom duelu četvrtfinala bio bolji od Galatasaraja 12:5. Revanš je u sredu u Dubrovniku.

Finalnu turnir će biti održan u Beogradu 31. maja i 1. juna.

Uzbudljiva utakmica odigrana je pred punim gledalištem na Tašu, a gostujući tim imao je veliku podršku svojih organizovanih navijača.

Zvezda je loše počela meč, a brzo je ostala bez Nikole Rađena, koji je isključen zbog potapanja Džozefa Kiza u prvoj četvrtini. Golman Denis Šefik nije bio raspoložen kao u prvom meču tako da je Seged posle prvih osam minuta vodio 3:1.

Mađarski tim je imao dva gola prednosti i čuvao ih je skoro pred kraj prvog poluvremena, ali je tada Zvezda zaigrala mnogo bolje, izjednačila i povela pred odmor, na koji je otišla sa prednošću od 6:5.

Domaći tim je poveo sa 7:5 na početku drugog dela igre, ali je Seged došao do izjednačenja. Crveno-bele je u poslednju četvrtinu koliko-toliko mirno uveo Boris Vapenski za minimalno vođstvo 8:7. Seged je izjednačio na 9:9, a onda poveo, da bi Zvezda ponovo izjednačila, pa gosti opet prešli u vođstvo, 34 sekunde pre kraja.

Seged nije iskoristio poslednji napad i Zvezda je zabeležila istorijski uspeh, jer je prvi put izborila plasman na završni turnir elitnog evropskog klupskog takmičenja.

2024 © - Vesti online