Utorak 30.04.2013.
15:35
Beta

Uhapšen posle potere: Pokušao ubistvo dve žene, oteo čoveka i kola, ukrao auto, orobio trafiku

A sve je počelo tako što je hteo da zna sa kim ga žena vara
 

Kako se navodi, uhapšeni D.Đ. (48) iz Beograda tereti se za dva pokušaja ubistva, otmicu, više krađa i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je D.Đ. najpre pokušao da ubije suprugu i teško je povredio. Osumnjičeni je potom od jedne žene pokušao da otme ključeve od automobila, a kada je ona pokušala da pobegne pucao je u nju iz pištolja, za koji je ima dozvolu za držanje.

Takođe se sumnja da je D.Đ. oteo jednog Beograđanina i preteći mu pištoljem naterao ga da ga odveze do Vukovog spomenika gde ga je oslobodio. Osumnjičeni je potom u Dalmatinskoj ulici uz pretnju pištoljem jednom građaninu oteo automobil, zbog čega se tereti i za razbojništvo.

Sumnja se da je D.Đ. počinio još jedno krivično delo razbojništva, tako što je od radnika kioska uz pretnju vatrenim oružjem oteo četiri limenke soka i 1.500 dinara.

Posle toga, osumnjičeni odlazi u Veliku Planu, gde ostavlja ukradeno vozilo u blizini magistralnog puta, a potom stopira i odlazi kod svojih roditelja u selo Vranovac u blizini Jagodine, gde ga je i uhapsila Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a.

Prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog, policija je pronašla pištolj i nož.

Osumnjičeni D. Đ. će uz krivičnu prijavu biti priveden dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

2024 © - Vesti online