Utorak 30.04.2013.
12:35 >> 15:16h
Beta

Srbi sa severa KiM: Prvo odluka Ustavnog suda, pa referendum

Posle višečasovnih razgovora u zgradi Vlade Srbije predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović rekao je da je briselski sporazum neprihvatljiv, jer ugrožava vitalne interese Srba, a da je plan za sprovođenje još gori jer u potpunosti "urušava sve i jer je očigledno da iza toga ne stoji dobra namera".

Ivanović je dodao da su svi predstavnici Srba sa severa Kosova u razgovoru sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem izneli jedinstvene stavove o svim temama, a da je novi sastanak zakazan za 7. maj.

Na sastanak sa Vučićem i Dačićem došli su zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić, predsednici četiri opštine sa severa Kosova i načelnik Kosovsko-mitrovičkog okruga Radenko Nedeljković, navodi B92.

"Mi smo isti - i severno i južno. Isti nam je problem i nemamo ništa protiv da uđu unutra, samo što mislim da bi trebalo da zatraže prijem", rekao je pred ulazak na sastanak predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić.

Delegacija Srba sa severa KiM

Ristić je rekao novinarima da nema ništa protiv da na sastanku u Vladi budu i predstavnici Srba koji žive južno od Ibra i koji su jutros došli da protestuju ispred zgrade Vlade.

Predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović je ispred zgrade Vlade rekao lideru SNV severnog Kosova i Metohije Milanu Ivanoviću da se Srbi iz južnog Kosova osećaju diskriminisano i da smatraju da nije u redu što ne prisustvuju sastanku, kao i što su Srbi sa severa Kosova ušli u zgradu Vlade, a da ih "nisu ni pogledali".

2024 © - Vesti online