Sreda 01.05.2013.
08:00
Vestionline

Hormoni bacakaju ženu gore-dole

Sa disbalansom hormona žena je kao na klackalici
 

Povećavaju (ili smanjuju) želju za seksom - Prema istraživanju objavljenom prošlog meseca, nivo estrogena i progesterona može da odredi seksualnu motivaciju žene. Estrogen povećava seksualnu želju, a progesteron je smanjuje. Testosteron ima vrlo malo uticaja na to.

Privlače ih feminizirani muškarci - Britansko istraživanje je utvrdilo da mlade heteroseksualne žene koje uzimaju pilule više privlače muškarci s feminiziranim crtama lica. Pre uzimanja antibebi pilule ženama su bili privlačniji muškarci s tradicionalno muškim crtama lica, poput snažnije vilice i istaknutijih obrva.

Utiču na odluke prilikom glasanja - CNN je objavio priču u kojoj se tvrdilo da žene koje ovuliraju verovatnije glasaju za liberalne kandidate jer se osećaju više seksi. Gledaoci su žestoko ismejali priču koja je kasnije povučena.

Utiče na odluke - Jedno istraživanje iz septembra 2011. utvrdilo je da polni hormoni mogu da pomognu u donošenju odluke o karijeri. Proučavajući mlade osobe s kongenitalnom adrenalnom hiperplazijom (CAH), genetskim stanjem uzrokovanim viškom muškog polnog hormona androgena u materici, i njihovu braću i sestre koji nisu imali CAH, utvrđeno je da žene s CAH-om više zanimaju "stvari", dok žene bez CAH-a više interesiraju ljudi. Jednostavno predvedeno: ženski hormoni će uticati na to da kasnije želite da radite s ljudima (i odabrati karijeru nastavnika), dok će vas muški hormoni navesti da se zainteresujete za prirodne nauke.

Pretvaraju žene u "loše dečake" - Ako žena pije antibebi pilule, navodno voli ženstvene muškarce, ali hormoni od žene mogu napraviti i "lošeg momka". Prema istraživanju iz 2012, menstrualni ciklus čini žene sklonim avanturama. Utvrđeno je da žene za vreme ovulacije češće odlaze u krevet sa seksi frajerima, a manje s pouzdanim muškarcima.

2024 © - Vesti online