Utorak 30.04.2013.
10:36
Danas

Referendum bi koštao 8 miliona evra

Nije problem novac, već to bi se onda uvek za sve tražio referendum, smatra Ljajić
 

"Ukoliko bi oni preduzeli korake koji su protiv državne politike, time ne bi poboljšali svoju poziciju, niti bi mogli da očekuju ostvarenje ciljeva svoje političke borbe", dodao je Ljajić.

On je u intervjuu za "Danas" ocenio da bi referendum o Kosovu imao smisla ukoliko bi doprinio da se dođe do toga da Srbi prihvate briselski sporazum i rade na njegovoj implementaciji, a da bi u suprotnom to bilo gubljenje vremena i prolongiranje nečega što mora da se dogodi.

"Referendum je rizik i za one koji prihvataju sporazum, ali i za one koji misle da taj dokument nije dobar. Ovo je period kada politička elita mora da preuzme odgovornost, da stane ispred naroda koji predstavlja, ma koliko to bilo u delu javnosti nepopularno, jer je ovaj sporazum u interesu države", dodao je Ljajić.

Navodeći da bi referendum koštao između sedam i osam miliona evra, Ljajić je rekao da veliki iznos novca nije problem, nego da je, kako je pojasnio, problem u tome što bi se mogao stvoriti presedan da za svako iole značajnije pitanje neko može da traži da se ide na referendum.

"To bi demokratski sistem dovelo u pitanje i mogla bi da se postavi dilema čemu onda političke stranke, čemu parlament ako za svaku stvar morate odgovornost da prebacujete na narod", rekao je Ljajić.

2024 © - Vesti online