Utorak 30.04.2013.
12:01
Lj. M. - Vesti - Foto: Lj. M.

Krov nad glavom za Mrđe

Živeli u kolibi: Brojna porodica Mrđa
 

- Mi iz Hleba života imamo iskustva u ovom poslu, a pomogao nam je i domaćin Lazar. Ostalo je još dosta posla da se uradi da bi se ova porodica uselila u novi dom. Treba uvesti struju, vodu i kanalizaciju, zatim napraviti dobar dimnjak za ovakvu kuću, uraditi kupatilo, pločice i sve što uz to ide. Radove ćemo ubrzati što je više moguće.

Najvažnije je da materijal za kuću ne kisne i da je kuća montirana, a za ostale radove trebaće nam finansijska i druga pomoć grada Prijedora, Centra za socijalni rad i drugih ustanova - kaže predsednik humanitarne organizacije Hleb života, Danko Malešević.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Kuća je najviše obradovala najmlađe članove porodice Mrđa, toliko da je jedan od dečaka u kući odmah prespavao iako nije ni nameštena, ni opremljena.
Ova porodica živi u vrlo teškim uslovima u kolibi koju su sami sagradili od dasaka i u toj kolibi im se rodila i beba.

Porodica Mrđa

Porodicu Lazara i Božane Mrđa, Malešević je sa Holanđanima obišao pre više od dve godine, a u međuvremenu Holanđani su ovoj porodici kupili komad zemlje, zatim dali sredstva da se izlije temelj, a potom protekle zime dovezli montažnu kuću da se postavi na parceli koju su im kupili.


Ovo je druga kuća koju organizacija Moji bližnji poklanja porodicama bez krova nad glavom sa područja Prijedora. Ima u ovom kraju i porodica kojima su pomogli da dograde svoje kuće.

U naselju Kavanište familiji Nikole Zeca, koji ima sedmoro dece, ova organizacija pomogla je da dovrši kuću.

2024 © - Vesti online