Utorak 30.04.2013.
14:02
N. Popović - Vesti

U subotu poklon čitaocima "Vesti": Latino ritam "Blu Bosa"

Senad i Vojkan na balkonu "Alte Oper" u Frankfurtu
 

"Dva tela, jedna duša" - tako bi se pesnički mogli opisati autori tog nosača zvuka, kragujevačko-sarajevski duet, Vojkan Runjaić (gitara, buzuki, tambure, aranžmani) i Senad Ajanović (vokal-gitara), koji su se prstom sudbine pronašli u Frankfurtu na Majni još pre punih 15 godina, na radost mnogih koji su imali prilike da uživaju u njihovoj pesmi i svirci.

CD je njihovo čedo: Senad i Vojkan

- Počelo je slučajno jedne noći u Bornhajmu (deo grada Frankfurta), priseća se danas Senad Ajanović. - Svirao sam u kafiću i negde pred kraj priđe mi čovek (Vojkan Runjaić), pokaže gitaru i pita da li može malo da svira sa mnom. Čovek počne svirati i tako prođe 15 godina.


U međuvremenu, na balkanskim prostorima malo poznati, jer karijeru grade "preko grane", gde obojica i žive, postali su nezaobilazan "dekor" kafea "Stara opera" ( Alte Oper) u Frankfurtu, gde već godinama sviraju za probranu nemačku publiku.

Ni poznati proizvođači automobila "folksvagen" ili "porše", kada predstavljaju novi model u ovom delu Nemačke, to obavezno čine uz gitare i pesmu grupe "Blu Bosa" kojima se, po potrebi i prilici pridružuju i drugi muzičari.

Susret u redakciji "Vesti": Urednik Nebojša Popović, Senad Ajanović, direktor Nidda Verlag (izdavač "Vesti") Aleksandar Vidaković, Keri Kueljar i Dragan Kostić Šajko
 

Tako su i za realizaciju CD "Mala garava" okupili malu, ali probranu "ekipu" sa kojima su često nastupali i svirali, i dele iste poglede na svet i muziku.

CD poklon vernim čitaocima "Vesti"

Aranžmane za svih devet numera - u kojima će imati priliku da uživaju čitaoci "Vesti" - potpisuje Vojkan Runjaić (na dve pesme aranžmane potpisuju i Perica Vasić i Toni Lasan), a nimalo nije slučajno da su sve pesme na ovom albumu "obojene" latino-ritmom, omiljenim u svetu, a po muzičkom izrazu veoma blizak i našoj publici.


- Odlučili smo da slušaocima neke stare dobre pop-pesme, ali i poznate narodne i ciganske, predstavimo u potpuno novom ruhu, i verujem da smo uspeli pogoditi ukus široke publike - kaže za "Vesti" Vojkan Runjaić u čijem je studiju " Rox " u Frankfurtu snimljeno svih devet kompozicija.

 
Kubanski šmek: Keri Kueljar

Poseban "šmek" ovom CD dali su mnogi muzičari i pevači, a posebno se ističe Kubanka Keri Kueljar ( Caru Cuellar ), sa kojom su se članovi grupe "Blu Bosa" sreli pre nekoliko godina na jednoj svirci i od tada često sviraju i pevaju zajedno. Njen vokal slušaocima će sigurno biti zanimljiv u izvođenju naše narodne numere "Zorica". Ne sme se zaboraviti ni Dragan Kostić - Šajko, koji je u pesmi "Obršim perela", verujemo, uspeo da dočara magiju kralja ciganskog bluza, pokojnog Šabana Bajramovića.
 

Svirali i pevali

Na CD "Mala garava", pored dueta Vojkan i Senad pevali su i svirali:
Perica Vasić - violina, Robert Varadi - violina, Aleksandar Pantović - akustični bas
Vadim Abramof - klavijature, Hamdi Laribi - udaraljke, Toni Lasan - klavijature, Ivan Filipović - klavijature, Anto Filipović - harmonika, Ivan Mikulić - harmonika, Dragan Grego - cimbalo, Norbert Port - truba, Prateći vokali: Mihaela Sotele, Marko Pavić, Dragan Kostić - Šajko i Keri Kueljar.


I sin se bavi muzikom

Vojkan Runjaić u braku je sa Ljiljanom i imaju sina Pavla (10) koji pohađa gimnaziju i bavi se, naravno, muzikom. Svira klavir, gitaru, violu i bubnjeve. Od Elize do roka je njegov repertoar.

 

Žena obožava klasiku

Senad Ajanović, više od 17 godina stanovnik metropole na Majni, oženjen je Suzanom, diplomcem muzičke Akademije. Sinovi Mak (14) i Din (12) slušaju moderni elektro pop, supruga obožava klasiku a Senad latino i džez, tako da su u njihovoj kući zastupljeni svi muzički pravci.

 

Promocija u subotu

"Blu Bosa" su za subotu 4. maja zakazali promociju CD u Ofenbahu, i za tu priliku podelili su CD svojim prijateljima i poznanicima, pa će u " Hedžne Fabrik" u Ofenbahu ( Nordring 84 ) okupiti dvestotinjak ljubitelja njihove muzike. Ulaznica za promociju je omot njihovog novog CD.

2024 © - Vesti online