Ponedeljak 29.04.2013.
15:37
Vestionline, Beta

Srpski odbojkaši počeli pripreme za Svetsku ligu

Odbojkaška reprezentacija Srbije

"Obaveze u Svetskoj ligi počinju u junu i do tada ćemo igrati kontrolne mečeve protiv Bugarske i Poljske i nadam se da ćemo se dobro spremiti", rekao je selektor reprezentacije Igor Kolaković na okupljanju reprezentativaca.

Na početku priprema selektoru se javilo 10 igrača, dok će ostali stići u zavisnosti od obaveza prema klubovima, kao i u dogovoru sa Kolakovićem.

"Oni su završili svoja takmičenja, sledeće nedelje će se priključiti neki koji su na odmoru. Veću pažnju u početku posvetićemo tehnici, jer sa ovako malim brojem igrača nismo u situaciji da radimo taktiku. Popunjavaćemo se u hodu", kazao je Kolaković.

Srbija će igrati u Grupi B Svetske lige sa selekcijama Rusije, Italije, Kube, Nemačke i Irana.

"Očekujem da se što bolje spremimo. Jasno je da smo jedni od slabijih u grupi, što je možda i bolje, jer tu leži naša šansa. Ako budemo na pravi način podizali formu moći ćemo da prođemo na finalni turnir", rekao je tehničar Mihajlo Mitić.

Korektor Aleksandar Atanasijević istakao je da ne može da obeća pobede, ali da će njegova ekipa davati maksimum na svakoj utakmici.

"Ovo je totalno nova ekipa, veoma mlad tim. Dosta ćemo raditi, na nama je da damo maksimum na svakom treningu i da pokušamo da u Svetskoj ligi svima budemo konkuretni jer grupa je izuzetno teška. Ne možemo da obećavamo pobede, ali možemo to da ćemo davati maksimum na svakom meču", istakao je Atanasijević.

Prvi duel zakazan je za 7. i 8. jun, kada će Srbija gostovati Kubi.

Finalni turnir Svetske lige igraće se od 17. do 21. jula u argentinskom gradu Mar Del Plata, a pored domaćina učestvovaće po dve reprezentacije iz grupa A i B, kao i pobednik Grupe C.

2024 © - Vesti online