Ponedeljak 29.04.2013.
15:41
Beta

"Sledeće godine... Vi u Jerusalimu, a mi na KiM "

Predsednik Nikolić se upisuje u knjigu utisaka u Izraelu
 

"Imamo mnogo toga da naučimo od Izraela - ne samo to kako se voli sopstvena zemlja, već kako da se izgradi zemlja iz peska, kako da se razvije visoka tehnologija, kako da se nahrani narod", rekao je Nikolić u intervjuu za dnevnik Džeruzalem post (The Jerusalim Post), koji je dao u četvrtak u Beogradu.

Nikolić je u intervjuu, čiji su delovi objavljeni danas, a u celosti će izaći u izdanju Džeruzalem posta u petak, 3. maja, istakao da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova, uprkos "strašnom pritisku" s kojim se suočava.

"Vi imate izreku 'Sledeće godine u Jerusalimu'. Za neke od naših ljudi to je 'Sledeće godine na Kosovu", rekao je Nikolić koji je danas doputovao u posetu Izraelu.

Predsednik Srbije sastao se danas sa izraelskim predsednikom Šimonom Peresom. Predviđeni su razgovori i sa premijerom Benjaminom Netanjahuom, predsednikom skupštine Julijem Edelstajnom, ministrom poljoprivrede Jairom Šamirom, palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom i patrijarhom Pravoslavne crkve Jerusalima Teofilom Trećim.

2024 © - Vesti online