Nedelja 28.04.2013.
15:03
Beta

"Da li ste za briselski sporazum ili ne"

Na eventualnom referendumu pitanje bi glasilo 'Da li ste za briselski sporazum ili ne' a ne 'Da li Kosovo treba da bude u Srbiji ili ne' "
 

Vučić je, međutim, rekao da ne prihvata predlog da pitanje na eventualnom referendumu bude "Da li Kosovo treba da bude u Srbiji ili ne", kao i da je odbio da ne učestvuje u kampanji za prihvatanje briselskog sporazuma s Prištinom ako bi referendum zaista bio i raspisan.

"Postavićemo pitanje koje vama (Srbima sa severa Kosova) odgovara, a pitanje koje vama odgovara jeste: 'Da li ste za briselski sporazum ili ne'. Zato što za taj sporazum nije niko", rekao je Vučić gostujući u emisiji Prve televizije.

"Za taj sporazum nije niko, ja ne mogu da kažem da je taj sporazum idealan, uvek ću da mu nađem više pokuda nego pohvala", rekao je Vučić i istakao da je to uprkos svemu najbolje moguće rešenje za Srbiju u datim okolnostima.

"Plašim se da neće biti dogovora sa predstavnicima Srba sa KiM"

Vučić je rekao da bi i za Srbiju bilo dobro da predstavnici Srba sa severa Kosova u utorak prihvate da sprovode briselski sporazum, ako taj dokument dobije većinsku podršku građana Srbije, ali je dodao da se plaši da se to neće desiti.

"Nadam se tom odgovoru, a plašim se da ga neće biti, bilo bi razumno i racionalno i dobro za Srbiju da ga bude", rekao je Vučić i dodao da nije siguran u ishod eventualnog referenduma.

"Neću dozvoliti da mi naređuju oni što lupaju u bubnjeve po gradu"

Prvi potpredsednik vlade je rekao da neće dozvoliti da mu naređuju "oni što lupaju u bubnjeve po Knez Mihailovoj i Terazijama", a nikada ne idu na Kosovo i sklanjaju se sa ulice u beogradske kafiće čim padne kiša.

"Nećemo decu da šaljemo na tenkovima. Nemamo ni moderne tenkove, a još manje glava za bacanje", rekao je Vučić i dodao da vlada želi da napravi modernu i prosperitetnu zemlju i da oni koji ga kritikuju moraju da pobede na izborima i da tek onda vode Srbiju.

Vučić je rekao da protivnici briselskog sporazuma neće na uličnim protestima moći da promene odluku vlade koja je na njega pristala zarad budućnosti zemlje.

2024 © - Vesti online