Nedelja 28.04.2013.
14:44
Vestionline, Beta

Todorić: Igrali smo za ugled i da preživimo!

Dragan Todorić

Košarkaši Partizana su u subotu u finalu završnog turnira u Laktašima pobedili Crvenu zvezdu sa 71:63 i po šesti put u istoriji osvojili regionalno takmičenje.

"Prezadovoljni smo. Ne verujem da je neko drugi osim nas očekivao da ćemo u ovoj sezoni šesti put osvojiti Jadransku ligu. Mislim da u istoriji košarke nikada nijedan ovako mlad tim nije osvojio ovakav trofej. Ovo nam daje nadu da nastavimo dalje jer nemamo mnogo izbora, pošto imamo podršku samo naših navijača i nekoliko sponzora, tako da smo okrenuti sami sebi. Mi smo ovde igrali za svoj ugled i za nadu da možemo da nastavimo da živimo dalje", rekao je Todorić.

’Crno-beli’ su se do poslednjeg kola borili za odlazak na ’fajnal for’, a mnogo utakmica, naročito u Evroligi, gubili su na jednu loptu.

"Rekao sam da niko u Srbiji nije verovao. Verovali smo samo mi i naši navijači, i zbog toga smo izuzetno ponosni. Nažalost, mi nemamo mnogo prijatelja. Igramo da bismo došli u situaciju da preživimo", rekao je Todorić.

Todorić je rekao da pretpostavlja da mu je to bio 44. trofej u Partizanu, koji ih je s njim osvojio sve, a sportski direktor ’crno-belih’ pohvalio je ovaj mladi tim.

"Mislim da je ovo skup izvanrednih momaka sa izuzetnim talentom koji svaki dan sve više izlazi na površinu. Preživeli smo ove godine jedno desetak poraza na jednu loptu, i izašli iz njih još jači i čvršći. Nagovestili smo krajem Jadranske lige i posebno u domaćoj da sve dolazi na svoje. Sada smo u dobroj poziciji da nastavimo dalje, da završimo sezonu onako kako se od Partizana očekuje, da osvojimo dva trofeja, pošto smo jedan izgubili", rekao je Todorić.

2021 © - Vesti online