Nedelja 28.04.2013.
02:48 >> 11:29h
Telegraf

Napadači na dečake na Kosovu pušteni da se brane sa slobode

Ranjeni mladići oporavljaju se u bolnici u Kosovskoj Mitrovici
 

"Dvojica osumnjičenih odlukom tužioca pušteni da se brane sa slobode, iako ih kosovska policija sumnjiči za pokušaj ubistva", rekao je zamenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić.

On je ranije danas rekao da je “policijska stanica Mitrovica - sever identifikovala osumnjičene za povređivanje dvojice maloletnika u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice i privela ih u policijsku stanicu”.

"Policija je pretragom terena pronašla nož kojim je izvršeno krivično delo, a slučaj se kvalifikuje kao pokušaj ubistva", rekao je Medić.

Povređene mladiće su, na hirurškom odeljenju, obišli čelnici opštine Kosovska Mitrovica, predsednica SO Ksenija Božović i zamenik predsednika opštine Aleksandar Spirić. Oni su osudili ovaj napad i zatražili da se počinioci kazne.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije najoštrije je osudila puštanje dvojice osumnjičenih za pokušaj ubistva jednog srpskog i jednog goranskog dečaka u Kosovskoj Mitrovici, ocenjujući da je bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji po ko zna koji put je ugrožena.

Kancelarija pita međunarodnu zajednicu da li pritvor od 30 dana za dvojicu radnika opštine Gnjilane srpske nacionalnosti zbog fotografisanja za pripremu dokumentacije za javne radove ima veću krivičnu težinu od pokušaja ubistva dva dječaka u Kosovskoj Mitrovici.

2024 © - Vesti online