Nedelja 28.04.2013.
11:11
Beta

Rakočević: Poraz boli, ali moramo dalje

Zvezda "sagorela" u drugom poluvremenu

"Planirali smo i želeli da osvojimo trofej, jer Zvezda nikada u istoriji nije osvojila Jadransku ligu. Borili smo se i dali sve od sebe, ali u ovom trenutku nismo u stanju da pružimo bolje. Radimo na tome. Verujem da ćemo vratiti formu i pružiti još bolju igru. Čestitam Partizanu na osvojenom trofeju. Vraćamo se u halu da treniramo. Sezona je prilično dobra, ali ne treba da budemo depresivni, iako ovo mnogo boli", rekao je Rakočević.

On je kazao da ne može odmah da proceni zašto je Zvezda stala u drugom poluvremenu, posle vođstva i dobre igre u prvom.

"Moramo da pogledamo video, malo je rano da se priča ovako. Jesmo mnogo pali u igri. Prvo poluvreme je bilo odlično, sa besprekornom odbranom. U drugom je bila slabija tranzicija i odbrana. Analiziraćemo greške pa ćemo videti... Istina je da je bilo više nervoze nego što je potrebno, ali poradićemo na tome", rekao je
Rakočević posle poraza 71:63 i dodao da je timu uteha ulazak u Evroligu.

"Naravno da nam je zbog toga lakše. Naš cilj je bio ulazak u Evroligu i svi smo srećni i uzbuđeni zbog toga. To je veliki uspeh za klub, ali poraz ipak boli, jer smo bili bolji u porvom poluvremenu i stvarno smo mogli da pobedimo", rekao je Rakočević.

Najbolji Zvezdin igrač večeras, Raško Katić rekao je da je timu trofej bio na dohvat ruke, kao i da ovaj poraz smatra ličnim i timskim neuspehom.

"Imali smo trofej nadomak ruke... To je nešto što se slaže cele godine i gradi se cela sezona na tome i desi se šta se desi. Iz vođstva i dobrog prvog poluvremena u jednom trenutku padnemo, a oni steknu prednost koju nismo uspeli da stignemo. Čestitam Partizanu na trofeju... Ne, nije mi uteha što smo se plasirali u Evroligu. Za par godina niko neće pamtiti što je Zvezda ušla u Evroligu, pamtiće se trofeji", rekao je Katić.

Bek Vuk Radivojević rekao je da se ostvarila njegova prognoza da će slaviti tim koji sačuva hladnu glavu.

"Imali smo veliku želju i jedni i drugi. Bila je velika tenzija i nervoza. Žao mi je što se opet naša utakmica protiv Partizana oslikala u nekim ružnim stvarima, prekidima i isključenjima trenera. Nijednu utakmicu nismo završili normalno. U drugom poluvremenu nismo uspeli da održimo mirnu glavu i mnogo smo podlegli pritisku. Nismo uspeli da sačuvamo mirnu glavu, a govorio sam pre meča da je to ključno. Partizan je to uspeo, bio je mirniji i koncentrisaniji", rekao je Radivojević.

2024 © - Vesti online