Subota 27.04.2013.
23:52
Beta

Vujošević: Ova ekipa je nacionalno blago Srbije

Košarkaši Partizana

"Ova ekipa je jako mlada, većina prognozera je tvrdilo da je izabran pogrešan momenat da se podmladi tim, kada je značaj ABA lige najveći. To je rizično, trebalo je mnogo hrabrosti i vere. Nismo obećavali trofeje, ali nam se desilo. Nadam se da to nikoga posebno ne pogađa", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle pobede u finalu završnog turnira u Laktašima nad Crvenom zvezdom s 71:63.

Vujošević je dodao da je njegovom timu potrebno da se pojača na mestima koja su se pokazala kao problematična.

"Ova ekipa je nacionalno blago i ako najbitniji igrači ostanu, dopunjeni na nekim mestima koja su se pokazala kao problematična, to je koncept i projekat koji mora da se gleda puno šire od klupskih boja i od toga što neko navija za Zvezdu, Partizan ili bilo koga drugog", rekao je Vujošević.

On je ocenio da finalna utakmica sa Zvezdom morala da bude teška jer duel s tom ekipom nije običan susret.

"Iako su oba tima imala velika opterećenja u polufinalu i dobar deo posla obavila plasirajući se u Evroligu, finale je jedna vrsta imperativa kada Zvezda igra sa Partizanom i obrnuto", rekao je trener crno-belih.

Vujošević je istakao da je Zvezda bolje počela utakmicu, jer je on, kako je naveo, "previše psihološki motivisao ekipu".

"Nadam se da ovaj uspeh neće povećati mržnju prema Partizanu ili meni. Ovoj deci mora da se omogući da u ovoj zemlji imaju budućnost i da ulepšavaju život onima koji vode košarku", rekao je on.

Vujošević je iskoristio priliku da pohvali Igokeu, koju je Partizan savladao u polufinalu, za koju je kazao da je napravila najveći uspeh jer je osvojila prvo mesto u regularnom delu kada su svi mislili da to mesto donosi direktan plasman u Evorligu.

"Igokea je objektivno napravila najveći uspeh. Osvojili su prvo mesto u regularnom delu kada su svi mislili da to mesto donosi direktan plasman u Evroligu. Svi smo se grčevito borili za to mesto i to povećava važnost tog njihovog rezultata. Ako ne dožive sudbinu nekih ekipa koja su doživela blještave trenutke, poput Hemofarma, želim im da se izgrade u stabilan kolektiv", istakao je Vujošević.

2024 © - Vesti online