Subota 27.04.2013.
22:43
Vestionline, Sportske.net

Partizan osvojio titulu Jadranske lige

Partizan posle godinu dana vratio titulu ABA lige

Uvodni minuti igre pripali su Partizanu, koji predvođen raspoloženim Muslijem stiže do vođstva od 7:0. Nije se dugo čekalo na odgovor Zvezde, a u njenim redovima je u tim trenucima glavnu ulogu imao odlični Nelson, pa crveno-beli prave preokret za vođstvo od 18:14.

Druga četvrtina donela je znatno ''tvrđu'' igru, sa malo poena na obe strane. Kako je vreme odmicalo, Partizanu je sve više problema pravio Raško Katić, a ni šut za tri poena ih nije služio. Posledica toga je i vođstvo Zvezde od 32:25 na poluvremenu.

Bolju igru i preokret Partizana u drugom poluvremenu najavio je Davis Bertans trojkom na početku treće četvrtine. Raško Katić je u tim trenucima ostao jedini koji je Zvezdu rezultatski držao u igri svojim poenima, ređali su se njegovi poeni, ali to Zvezdi večeras nije bilo dovoljno. Crno-beli sve bolji i u šutu, pa u finišu treće četvrtine dolaze do ''plus sedam'' - 45:38, a u poslednju deonicu ulaze sa 50:45.

Partizan prvo stiže na 53:45, a onda protesti Vujoševića, tehnička greška treneru Partizana u trenucima kad njegov tim ima najveću prednost od početka utakmice!

Zvezda to koristi i za tili čas smanjuje na 53:50.

Ipak, crno-beli brzo vraćaju na ''plus sedam''. Prvo je Lovernj pogodio sa penala, a onda Bertans za tri poena, ali Rakočević smanjuje prednost crno-belih 59:55.

Šest minuta pre kraja utakmice došlo je do koškanja igrača na terenu, kapiten Partizana Vladimir Lučić dobio je nesportsku, a centar Zvezde Raško Katić tehničku grešku, posle čega su zbog druge tehničke greške isključeni treneri obe ekipe, Duško Vujošević i Dejan Radonjić.

Poslednjih pet minuta igre Partizan je poveo sa 61:55 nakon zakucavanja Lovernja, a potom je usledila fenomenalna kontra i Vestremanova asistencija za Bertansa koji zakucava iz ali-upa za 65:57. Do kraja meča crveno-beli nisu uspeli da ugroze prednost Partizana i crno-beli su osvojili šampionsku titulu.

Crno-bele su do trijumfa predvodili Leo Vesterman i Davis Bertans s po 15 poena, Musli je dodao devet, a Bogdanović poen manje, dok je najefikasniji u ekipi Zvezde bio Raško Katić sa 19 poena i 12 skokova, a Rakočević i Nelson su zabeležili po 14 poena.

Utakmica je odigrana pred oko tri hiljade gledalaca u hali u Laktašima, a meč je prošao bez incidenata na tribinama. Obe ekipe su samim plasmanom u finale regionalnog takmičenja obezbedile učešće u Evroligi sledeće sezone.

2024 © - Vesti online