Subota 27.04.2013.
07:47
Danas

Novi raskol u vrhu radikala?

Da li Srpskoj radikalnoj stranci predstoji novo cepanje
 

Srpska radikalna stranka (SRS) nalazi se pred novim iskušenjem: u vrhu SRS trenutno postoje tri struje sa tri različita stava kada je reč o osnivanju "patriotskog fronta", piše Danas.

Prema izvorima ovog lista, funkcioneri SRS-a general Božidar Delić i Dejan Mirović su za saradnju s drugim "patriotskim strankama", Vjerica Radeta i Zoran Krasić se tome protive i smatraju da bi radikali trebalo da nastave samostalni put, dok Nemanja Šarović čeka stav Vojislava Šešelja.
 

Šešelj, kako saznaje Danas, još nije odlučio da li je za neku vrstu "labavog saveza u patriotskom frontu", iako je lično iz Haga naložio Šaroviću da pošalje pismo Vojislavu Koštunici i pozove članove DSS da prisustvuju mitingu radikala protiv Sporazuma Beograda i Prištine.

Želi saradnju sa svim "patriotski snagama": Božidar Delić

Božidar Delić izjavio je za Danas da "patriotske, državotvorne stranke, okupljene u jednom frontu, mogu sprečiti izdaju i propast Srbije".


"U ovom trenutku nisu važne razlike u našim programima, važan je opstanak Srbije",  objašnjava Delić.

Vjerica Radeta se žestoko protivi ideji udruživanja. Ona ponavlja da radikali neće u savez sa "licemerima iz DSS" i da će svoj politički put nastaviti "samostalno, kao i do sada".

2024 © - Vesti online