Petak 26.04.2013.
23:31
Vestionline, Beta

Vujošević: Nismo obećali, ali idemo na trofej

Veliko rasterećenje nakon plasmana u Evroligu - Duško Vujošević

"Napravljen je veliki uspeh osvajanjem pozicije za Evroligu. To će sigurno pružiti priliku da se protiv Zvezde igra rasterećenije. Te utakmice same po sebi imaju veliki značaj, kako za igrače i trenere, tako i za navijače... To su uvek posebni mečevi koji imaju specifičnu težinu i možda bi bilo teže da smo se našli u polufinalu, ali ovaj uspeh ne umanjuje žeđ da se osvoji trofej protiv protivnika koji se zove Crvena zvezda", rekao je Vujošević novinarima u Laktašima.

Partizan je pobedio domaćina Igokeu u teškoj i defanzivnoj utakmici sa 63:57, dok je Zvezda sustigla prednost Radničkog od sedam poena u poslednja dva minuta i pobedila 79:78.

"Ove godine je celokupno takmičenje bilo značajnije i što se tiče imperativa najveći deo posla je završen u polufinalu, koje je određivalo vrlo važnu stvar, a to je plasman u Evroligu... Nismo obećavali na početku sezone ni plasman u Evroligu, ni trofeje. Obećali smo naporan rad i mislim da smo to održali. Napravljen je veliki uspeh plasmanom u Evroligu", rekao je Vujošević.

Trener Partizana pozvao je navijače na veliku podršku, ali u sportskim granicama.

"Očekujemo podršku svojih navijača, kao i Zvezda svojih, i naravno, očekujemo da sve protekne bez incidenata. Mi iz Partizana pozivamo svoje navijače da daju sve od sebe, kao što to rade i igrač, ali da bude u okviru sportskih granica", rekao je Vujošević.

Meč između Zvezde i Partizana igraće se sutra od 20.30 časova u Laktašima.

2024 © - Vesti online