Petak 26.04.2013.
18:18
Vestionline

Srbi sa KiM: Vratite nam Vulina!

Peticija za povratak Aleksandra Vulina

Vulin je nedavno podneo ostavku, jer je bio nezadovoljan sporazumom Beograda i Prištine.

Pismo upućeno Vladi i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću prenosimo u celosti.

Povodom sve učestalijih najava da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju prestati sa radom, obraćamo Vam se sa molbom i zahtevom da ne uskraćujete njen rad, jer tu Kancelariju doživljavamo kao najvažniju u našoj borbi za opstanak na prostoru Kosova i Metohije, kao i funkcionisanju stanovnika opština koje predstavljamo.
Svesni da i sami shvatate značaj rada ove Kancelarije, posebno Vas molimo da razmotrite i učinite sve što je u vašoj moći na povratku Aleksandra Vulina, dosadašnjeg direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju.


Ovu molbu Vam prosleđujemo na inicijativu naših građana koji su pokrenuli PETICIJU sa zahtevom da se Aleksandar Vulin vrati na mesto direktora pomenute kancelarije. Jer njegovo lično zalaganje i podrška koju nam je davao sve ovo vreme ali i saosećanje sa nama, doprinelo bi da lakše prebrodimo sve poteškoće ali i neizvesnosti sa kojima se suočavamo ali i koje nas očekuju u narednim danima i nedeljama.


Svesni da nam bez obzira na politička rešenja oko sporazuma u Briselu predstoje možda još teži dani od dosadašnjih, molimo Vas da nam ne uskraćujete podršku ličnosti poput Aleksandra Vulina ali njegovu podršku kao predstavnika vlasti naše države na čelu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, što će, nadamo se i on razumeti i prihvatiti, jer njegova podrška, ali pre svega rad i angažovanje koje je pokazao kao direktor kancelarije nemerljivi su za nas, svojim harizmom, svojim delima on je dao deo sebe u očuvanju srba na prostoru Kosova i Metohije.


Predsednici opština sa Kosova i Metohije podržavaju potpisivanje peticije za nastavak rada kancelarije za Kosovo i Metohiju, ali i povratak direktora Aleksandra Vulina.

U Orahovcu 26.04.2013.godine

Inicijator peticije: Predsednik opštine Orahovac Marjan Šarić
 

2024 © - Vesti online