Petak 26.04.2013.
17:19
Beta

Samardžić: Oborićemo briselski sporazum

U skupštinskoj raspravi o sporazumu sa Prištinom, Samardžić je kazao da vlada ne treba da se meša u iniciranje referenduma o sporazumu Beograda i Prištine jer to treba da bude narodna incijativa i naveo da su mu Srbi sa severa Kosova rekli da će inicirati referendum.

Slobodan Samardžić

"Biće raspisan posle mitinga koji će oni inicirati, kao što su me obavestili, 10. maja na beogradskom Trgu Republike, posle čega će se prionuti na prikupljanje potpisa za održavanje referenduma", kazao je Samardžić i dodao da su svi Srbi sa severa Kosova protiv sporazuma.

On je zatražio da se parlament prozivkom poslanika izjasni o vladinom izveštaju o pregovorima sa Prištinom čiji je sastavni deo i briselski sporazum.

"Predložio bih da se glasanje izvrši prozivkom. Neka se Skupština izjasni tako da se poslanici ne kriju iza grupacija", rekao je Samardžić.

Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović kazao je da će staviti na glasanje predlog da se glasa prozivkom, ali i naveo da se unazad više meseci na sajtu parlamenta posle svakog glasanja objavljuje imenom i prezimenom ko je kako glasao.

2024 © - Vesti online