Petak 26.04.2013.
13:46
Srna

Reks: Nikolić se izvinjava, a ubice Srba vladaju regionom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić
 


Stradanje srpskog naroda koji je prognan iz Slovenije, Hrvatske i znatnog dijela BiH, kao i sa Kosova, nikoga na Zapadu ne interesuju i za to se niko neće izvinjavati, navodi se u tekstu Mihaila Ošerova, eksperta iz oblasti ekonomije i politike, koji je od 2010. godine aktivni učesnik političkog života Izraela.

On navodi da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić u ime svog naroda "izvinio za zločin kojeg nije bilo" i podsetio da je Slobodan Milošević umro u zatvoru, da su Vojislav Šešelj i drugi lideri Srba u Haškom tribunalu, dok su ubice i rukovodioci genocida nad Srbima u Hrvatskoj, na Kosovu i u BiH sada na vlasti u tim zemljama.

"Sećanja na malu herojsku Srbiju sa početka 20. veka, koja se suprotstavila austrougarskom ultimatumu, ostaće daleka prošlost", dodaje se u komentaru.

U tekstu se ocenjuje da je "najsmešnije što se može uskoro pokazati da medena 'šargarepa' - prijem Srbije u EU - kojom su namamili srpsko rukovodstvo, koje je faktički izdalo istoriju i duh svog naroda - jednostavno nikome nije potrebna".

Kako se ističe, u momentu prijema u EU, za sadašnju Srbiju, "oglodanu sa svih strana", ništa dobrog u jedinstvenoj Evropi nema i neće biti.

"Može se desiti da se sadašnji rukovodilac Srbije izvini za zločin kojeg nije bilo, pred onima koji su proterivali Srbe sa njihove zemlje radi toga da Srbija uđe u nešto u šta više niko nema potrebe da uđe", ocenjuje se u tekstu.

Već sada nekada jedinstvena Evropa, dodaje se u komentaru, puca po šavovima, njen prosperitet se pokazao kao istorijski kratkoročan, i sada je za mnoge države Evrope došlo vreme da plate svoje dugove koji su dostigli strašne brojke - na stotine hiljada dolara po glavi Evropljanina.

Za neke zemlje izlazak iz ove situacije mogao bi da bude izlazak iz EU, pa bi tako, na primjer, Kipru, "umesto da šeni kao pas na zadnjim nogama pred briselskim gnomima, koji su uneli u ovu zemlju bankarsku krizu, bilo mnogo bolje da prestane da se potčinjava Briselu, Berlinu i Parizu".

Odnos Evrope prema pravoslavnim zemljama – Grčkoj, Kipru i Srbiji, sudeći prema posljednjim događajima, mnogo je žešći nego prema drugim
zemljama članicama EU - ističe se u komentaru ruske Informativne agencije "Reks".

Interesantna je i politika EU prema drugim zemljama i regionima, a evropski činovnici i evropski parlamentarci više vole da imaju posla sa malim i nesamostalnim zemljama, nego sa velikim i samostalnim.

Samo se na ovaj način može objasniti politika igranja separatizmom u raznim evropskim zemljama, kao što su slučajevi Korzike, Katalonije, Baskije, Škotske i Severne Italije, dok se i sam Brisel nalazi usred Belgije podeljene na dva dela.

Informativna agencija Reks je međunarodno ekspertsko društvo, usmereno na informisanje javnosti o događajima u Rusiji i u inostranstvu.

2024 © - Vesti online