Petak 26.04.2013.
12:54
Beta

Kacin pozdravio izvinjenje Nikolića

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin
 

 

"Nikolićeva izjava je došla u pravo vreme, iz pravog nivoa, od prave institucije i upućena je šire u region, a ne samo u Bosnu. To je poruka pomirenja, koja govori o dobrosusedskim namerama i uvažavanju specifičnosti svake zemlje posebno", rekao je Kacin agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, Nikolić je ranije izjavljivao da je spreman da "kaže nešto više" ukoliko Skupština Srbije dopuni i nadgradi
rezoluciju o zločinima u BiH.

Kacin: Manje brinite o datumu, više o reformama

"Srbija treba da se posveti reformama pravosuđa, a manje da brine o dobijanju datuma za početak pregovora sa EU", rekao je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

"Očekujem pošto je rekao 'A' da kaže i 'B' i da uputi takvu inicijativu u Skupštinu, da se ona opredeli i unapredi odnos prema tom strasnom događaju", rekao je Kacin. On je ocenio da BiH ne može biti "crna rupa" zapadnog Balkana i da je zato zahvalan predsedniku Nikoliću na toj izjavi. Na konferenciji "Srbija u bezbednosnim i ekonomskim izazovima evroatlantskog prostora" Kacin je kazao da će briselski sporazum Beograda i Prištine uticati i na EU koja je "izvukla pouke kada je dijalog u pitanju". On je istakao da je manje važno da li će Srbija dobiti datum o otpočinjanju pregovora u junu ove ili martu iduće godine, već da se treba fokusirati na kvalitet reformi.

2024 © - Vesti online