Petak 26.04.2013.
11:01
Beta, RTS

"Većina poslanika će glasati za izveštaj"

Važno je da parlament pokaže jedinstvo oko najvažnijeg pitanja: Nebojša Stefanović
 

"Ne znam koliko broj će glasati, ali očekujem ubedljivu većinu. To je dobro za Srbiju, garantuje budućnost zemlje i njegovim izglasavanjem uvažiće se napori vlade koje je uložila da se izbori za Srbe na Kosovu i bolje mogućnosti svih građana zemlje", rekao je Stefanović za Radio televiziju Srbije.

Pročitajte još:

* Većina građana podržava sporazum

On je rekao da će Izveštaj poslanicima predstaviti premijer Ivica Dačić, vicepremiejr Aleksnadar Vučić i ministri. "Izveštaj će predstaviti predsednik vlade Ivica Dačić, koji je bio i šef pregovaračkog tima. Očekujem prisustvo svih ministara", rekao Stefanović.

Stefanović je rekao je da će na kraju dana poslanici glasati o Izveštaju i istakao da će sednica trajati čitav dan, možda čak i do ponoći. "Važno je da parlament pokaže jedinstvo oko najvažnijeg pitanja u zemlji", istakao je Stefanović.

Vlada je u ponedeljak, 22. aprila, usvojila Izveštaj o dosadašnjem procesu političkog i tehničkog dijaloga sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini uz posredovanje Evropske unije, uključujući proces implementacije postignutih dogovora. U tom izveštaju je i sporazum od 15 tačaka koji su u Briselu, 19. aprila, parafirali premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači.

2024 © - Vesti online