Petak 26.04.2013.
04:47
RTS

Ona je najlepša ministarka na svetu

Uspešna sportistkinja i ministarka: Alehandra Benitez

Kada je naslednik Uga Čaveza, Nikolas Maduro, otkrio ko su članovi vlade, među novim licima pažnju je momentalno privukla jedna mlada ministarka. Nova šefica Ministarstva sporta Venecuele ima interesantnu radnu biografiju. Nema sumnje da je reč o osobi koja se razume u probleme sa kojima se suočavaju sportisti, jer je i sama godinama branila boje venecuelanske zastave među vrhunskim mačevaocima.

  

Na Olimpijskim igrama Alehandra Benitez učestvovala je u Atini 2004, Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine. Po zanimanju je stomatolog, rođena u Karakasu pre 32 godine. Latinoamerički mediji nisu dangubili već su ubrzo po objavljivanju novog sastava vlade počeli da se utrkuju u isticanju ministarkine lepote i proglašavanju atraktivne Venecuelanke najlepšom ženom u politici u svetu.

  

"Od manekenke do ministarke" jedan je od najčešćih naslova, budući da je Alehandra, zahvaljujući sjajnoj figuri, zalazila i u manekenske vode, gde se nimalo nije stidela da pokaže telo. Naprotiv! Odluku da pozira oskudno odevena, Alehandra je obrazložila rečima: "Odeća može da sakrije mnogo toga. Međutim, kada si nag, to si ti!"

2024 © - Vesti online