Petak 26.04.2013.
10:03
Vestionline, Beta

Vujošević: Ova ekipa mi je vratila ljubav prema košarci!

Duško Vujošević

Trener Partizana Duško Vujšević pohvalio je posle pobede nad Igokeom 63:57.

Crno-beli" su u veoma teškom meču polufinala Fajnal fora savladali domaćina i osim finala ABA lige, obezbedili i nastup u Evroligi sledeće sezone.

"Dugo se bavim ovim poslom gde čovek lako potroši emocije. Ali ovi momci su mi vratili ljubav prama košarci. Čestitam im na velikom uspehu koji su ostvarili protiv velikog protivnika i na njegovom terenu. To ne smanjuje našu glad za trofejom, ali o tome ćemo razmišljati sutra", rekao je Vujošević posle pobede nad Igokeom.

On je podsetio da je Partizan ove godine počeo da stvara mlad tim, potpun nov.

"Bio sam iznenađen pojedinim mečevima, nekim dometima i količinom talenta koji imaju ovi ljudi. Ne mislim samo na košarkaške predispozicije, već to što trpe tešku ekonomsku situaciju u kojoj su", kazao je Vujošević.

Trener srpskog šampiona je pohvalio rivala i ono što su napravili ove sezone, istakavši da je za njihovu budućnost možda bolje što se nisu plasirali u Evroligu.

"Moguće je da su neka očekivanja u Laktašima prerasla realne okvire. Ostvarili su rezultat daleko veći od očekivanog i onog što je prosti kvalitet igrača. Oni su odlični momci, grupa koja odlično funkcioniše i koja je odlično vođena. Svi smo računali da njihovo prvo mesto neće trajati dugo, ali smo uvideli da je borba rešena, nekad u vreme kada smo uvideli da je pravilo ko je prvi neće u Evroligu. Čestitam kolegi Bajiću i igračima, čestitam ljudima koji su napravili odličan tim, sjajan klub, salu, uslove da klub dugo traje", zaključio je Vujošević.

Kapiten Partizana Vladimir Lučić je istakao da je tim ostvario glavni cilj u sezoni, plasman u Evroligu, ali da se neće tu zaustaviti.

"U trenucima kada se lomila utakmica pokazali smo da smo sazreli kao ekipa. Ostvarili smo primarni cilj, a to je da se plasiramo u Evroligu. Želimo naravno i da osvojimo trofej u ABA ligi. Čestitam Igokei na izvanrednom regularnom delu sezone, želim im mnogo sreće u budućnosti", rekao je Lučić.

Trener Igokee Dragan Bajić rekao je da je pokušao pre utakmice da pritisak prebaci na košarkaše Partizana, što mu nije uspelo.

"Boli me jer ne znam ko je još uspeo da nadskoči ekipu Partizana, a da ne dobije utakmicu. Partizan je postigao neke teške šuteve i ja im čestitam na plasmanu u finale i Evroliigu", rekao je Bajić i istakao da je njegov klub odigrao "sezonu iz snova", iznad svih svojih očekivanja.

"Zasluženo smo osvojili prvo mesto u regularnom delu, ali su puno uticali problemi sa domaćim prvenstvom, a desile su se i neke povrede po završetku regularnog dela. Nisam od trenera koji traži neki alibi, preuzeću svu odgovornost na sebe", istakao je trener Igokee.

Bajić je poželeo sreću treneru crno-belih Dušku Vujoševiću, ali i čestitao treneru Crvene zvezde Dejanu Radonjiću, koji se sa svojom ekipom isto plasirao u finale.

Košarkaš Igokee Milan Dozet kazao je da igrači Igokee i pored poraza u polufinalu mogu da budu zadovoljni sezonom.

"Možemo da budemo zadovljni sezonom. Ova utakmica ne predstavlja naš ceo rad i ono što smo postigli. Možda smo ušli sa prevelikom željom, držali smo egal do pred sam kraj, međutim Partizan je pogađao trojke kada se lomio rezultat", kazao je Dozet.

Partizan će u finalu Jadranske lige igrati protiv "večitog" rivala Crvene zvezde, u subotu od 20.30 časova.

2024 © - Vesti online