Četvrtak 25.04.2013.
20:32 >> 20:42h
Beta

Dačić: Može i referendum, spremni smo

Imam razumevanja za različite stavove o briselskom sporazumu i Vlada će biti spremna na referendum, ako za to bude bilo potrebe: Ivica Dačić
 

Posle sastanka s kosovskim Srbima, za koji kaže da je bio korektan, Dačić je potvrdio da će Vlada biti spremna na referendum ako za to bude bilo potrebe.

"Potpuno je razumljivo i uopšte nije problem da neko ima različito mišljenje. Ono što ne prihvatamo je da neko više ili manje voli Srbiju i srpske nacionalne i državne interese. Ova odluka je važna za celu Srbiju, a ne samo zbog severa Kosova", rekao je Dačić i istakao da je državno rukovodstvo je spremno da odluku o sporazumu sa Prištinom "proveri na referendumu".

"Ali, u tom slučaju svi imaju obavezu da to sprovode. Ako neko želi referendum, a nakon toga opet ne sprovodi odluke refernduma, to jednostavno neće moći", rekao

Srbi sa KiM odbili briselski sporazum

je Dačić i podsetio da je sporazum iz Brisela u vezi sa severom Kosova samo privremeno rešenje, a ne konačno rešenje za Kosovo.

"Sigurno je da mi ne možemo bez naših prijatelja doći do konačnog rešenja, a nas najveći prijatelj je Ruska federacija", rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online