Četvrtak 25.04.2013.
16:26
Beta

Dodik neće da komentariše izvinjenje Nikolića

Eto šta se desi kada hoćete da otoplite odnose sa Sarajevom, prokomentarisao Dodik
 

Dodik je to rekao zamoljen da prokomentariše izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića u intervjuu za TV BHT1.Dodik je dodao da Srbiji u vreme pregovora o Kosovu, nisu potrebne dodatne teške teme.

"Siguran sam da će svaki građanin Republike Srpske, ali i Srbije, zauzeti stav prema onome šta je rečeno, ali bilo bi loše otvarati javnu polemiku", rekao je predsednik RS.

Za Dodika je "pravi skandal" ponašanje novinarke BHT1, koja je, kako on smatra, "navalentno i nepristojno intervjuisala predsednika Srbije i u nekoliko navrata bukvalno nadvikivala predsednika Nikolića i navodila na odgovor koji želi da čuje".

"Republika Srpska se, po ko zna koji put, uverila da je uređivačka politika BHT isključivo bošnjačka, isključivo u funkciji stalnog propagiranja bošnjačke verzije ratne istine i konstantno protiv Republike Srpske", ocenio je Dodik.

Predsednik RS je kazao da je ovo "možda prilika i javnosti u Srbiji i njenim zvaničnicima da uvide ušta se pretvaraju dobronamerni pokušaji rehabilitacije odnosa sa Sarajevom".

2024 © - Vesti online