Sreda 28.10.2009.
22:59
Vestionline, Tanjug

Francuska bolja od Srbije

 Francuzi su večeras prikazali brz, moderan rukomet, na šta izabranici novog selektora Seada Hasanefendića (debi meč) nisu imali odgovor. Poveli su olimpijski i svetski šampioni na startu sa 6:2, a potom i 10:6, da bi Šešum i Nikčević sa nekoliko kontri vratili rezultatsku neizvesnost (9:10). Međutim, uz nekoliko vezanih grešaka naših u napadu, Francuzi ponovo prave veću razliku i na odmor odlaze sa maksimalnom prednošću (18:12).

U nastavku je Srbija poboljšala igru u napadu i u odbrani, ali su Francuzi još jednom pokazali zašto su jedna od najboljih ekipa na svetu. Iako su izabranici Hasanefendića u 40. minutu gubili sa 23:15, Vujin, Stojanović i Ilić nisu se predavali. Stigla je Srbija nekoliko puta na samo jedan gol minusa (25:26, 26:27), ali su Francuzi serijom od 4:0 (tri gola Karabatića) rešili pitanje pobednika.

Najefikasniji u našem timu bio je Momir Ilić sa sedam golova, dok je Marko Vujin postigao četiri. Rođeni Nišlija, Nikola Karabatić bio je najbolji u Francuskoj sa sedam golova, a pratio ga je Danijel Narsis sa pet.

"Imali smo velike amplitude u meču...Francuska je igrala mnogo brže, nekako modernije. Ipak, bilo je i dobrih momenata u našoj igri, ali mnogo toga treba da se promeni da bi dostigli nivo jedne Francuske. Samo je šteta što rezultat nije povoljniji, tako da i mi ova publika posle meča budemo zadovoljniji", izjavio je selektor Hasanefendić.

"Srbija je pokazala da ima dobar tim, vratio se Perić, a tu su i odlični bekovi Ilić i Vujin. Ipak, mislim da smo zasluženo pobedili u meču koji je odigran u fenomelanoj atmosferi. Čast mi je što sam igrao pred niškom publikom, gradu u kojem sam rođen i gde je moj otac nekada igrao. Sve je bilo odlično i želim Srbiji puno sreće na narednom EP", izjavio je Karabatić.

Srbija: Kojić, Šešum 2, Vujin 5 (1), Nikčević 2, Aleksandar Stojanović 3, Vladica Stojanović 2, Toskić 2, Perić, Ilić 7 (2), Bojinović, Marković 3, Pejanović, Dubić 1, Lapčević 1, Stojković, Milovski.
Francuska: Fernandez 2, Vinar, Gijom, Žil 1, Marsis 5, Žoli 1, Karabu, Karabatić 7, Omeje, Abalo 5, Sorendo 2, Igu 4, Buske 2, Osrtak 2, Vetre 2, Baraše 1.
Sedmerci: Srbija 4 (3), Francuska 2 (1).
Isključenja: Srbija 8, Francuska 4 minuta.

2024 © - Vesti online