Četvrtak 25.04.2013.
15:02
Beta

Vesna Pešić: Nikolićevo izvinjenje je napredak

Nek' ode u Srebrenicu i da završimo sa time već jednom, kaže Vesna Pešić
 

"Napravili smo korak da postanemo građanska država za koju sam se i ja zalagala i u tom kontekstu razumem i taj Nikolićev postupak. Vidim to kao proces opamećivanja Srbije i izlaženje iz ludila u kojem smo živeli", rekla je Vesna Pešić.

Dodala je da je parafiranjem sporazuma sa Prištinom u Briselu napravljen veliki korak u smislu definisanja granica naše države i da u tom kontekstu razume i podržava i izvinjenje predsednika kao nastavak tog procesa.

"To treba da se gleda i u smislu napredovanja i stranke koja je sad najveća na vlasti", rekla je Vesna Pešić.

Ona je citirala bivšu britansku premijerku Margaret Tačer da politički protivnik nestaje kad počne da priča ono "što sam ja ranije pričala".

"Govorim da posle onog ludila iz devedestih koje nismo prevažišli ni posle 2000. počinjemo da prevazilazimo i počinjemo da učimo. Nek ode u Srebrenicu i da završimo jedanput kolektivna prava", rekla je Vesna Pešić.

Ona je istakla i da u izvinjenju predsednika vidi kraj razdvajanju i stvaranju novih država, kao i da je to završeno i parafiranjem sporazuma u Briselu.

Tomislav Nikolić se u intervujuu bosanskom BHT izvinio za zločine koje su pojedinci počinili nad Bošnjacima u ime Srbije i srpskog naroda.

2024 © - Vesti online