Sreda 24.04.2013.
23:11
Danas

Ukida se Kancelarija za KiM?

Premijer Srbije Ivica Dačić i vicepremijer Aleksandar Vučić odlučiće da li će Kancelarija za KiM, posle ostavke Vulina, nastaviti sa radom
 

Postoji mogućnost, koja još nije izvesna, da će Kancelarija biti pripojena nekom drugom državnom organu, kao što je novoformirani tim za primenu Sporazuma s Prištinom, saznaje “Danas” u Vladi Srbije. 

Navode i da će Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas razgovarati s Krstimirom Pantićem, zamenikom direktora Kancelarije za KiM i funkcionerom SNS, koji se kao državni službenik protivi Sporazumu o normalizaciji odnosa, što je u direktnoj suprotnosti sa zvaničnim odlukama Vlade Srbije.

Direktor Kancelarije Aleksandar Vulin podneo je Vladi Srbije pisanu odluku o ostavci. Uprkos tome, koalicija između njegovog Pokreta socijalista i SNS najverovatnije neće biti raskinuta, jer su naprednjaci “zadovoljni dosadašnjom saradnjom”, navode izvori “Danasa”, što je potvrdio i sam Vulin, kada je, gostujući na RTS, rekao da “Pokret socijalista nije u sukobu sa SNS”.

2024 © - Vesti online