Sreda 24.04.2013.
19:33
Beta

FSS: Nijedan klub ne ispunjava kriterijume za Evropu

Ni Partizan ne ispunjava uslove UEFA

Prijave za licencu podnelo je 10 klubova iz Super lige, a ni jedan nije ispunio sve uslove, gde se kao najveći problem pojavljuje infrastrukturni kriterijumi.

Fudbalski klub Partizan ispunio je sve uslove, osim domena vezanog za bezbednost stadiona, dok Crvena zvezda još nije ispunila finansijske i personalno-administrativne kriterijume.

Klubovi su od početka godine do aprila dostavljali FS Srbije dokumentaciju vezanu za ispunjenje kriterijuma za dobijanje licence.

"FS Srbije je konstatovao problem bezbednosnog aspekta vezanog za infrastrukturu stadiona, što je nedostatak koji je prisutan godinama i sam FSS nije u stanju da ga samostalno reši bez pomoći državnih organa", navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu Saveza.

Pored Partizana i Crvene zvezde, zahtev za licenciranje podneli su Vojvodina, Jagodina, OFK Beograd, Javor, Rad, Spartak, Radnički 1923 i Sloboda iz Užica.

Na odluke Komisije za licenciranje klubovi imaju pravo da ulože žalbe i to u roku od osam dana od dana prijema odluka i da u žalbenom postupku dokažu ispunjenje svih preostalih kriterijuma.

Sednica Komisije za žalbe u postupku licenciranja mora biti održana najkasnije do 25. maja, kada će biti donesene konačne odluke vezane za izdavanje licenci za takmičenja u organizaciji UEFA za sezonu 2013/2014.

2024 © - Vesti online