Sreda 24.04.2013.
12:37
index.hr

Sveštenik želi da postane mama

Foto: Ilustracija

Andreas Cvelfer prvi put je sa dvanaest godina pitao svoju majku kada će i sam postati mama. A kada je čuo odgovor, to ga je rastužilo. Pre dve godine ta mu se tuga ponovo pojavila: u pripremi karnevala dve su ga devojke pitale da li bi mogle da ga preruše u ženu. Danas taj trenutak navodi kao jedan od ključnih za donošenje svoje odluke. Znao je da te osećaje mora da ozbiljnije istraži pošto je u sebi počeo da prepoznaje želju da postane žena.

Ono što je pastora najviše obradovalo jeste podrška koju je dobio od svojih župljana, ali i svoje supruge, koja je odlučila da ga podrži u nameri da promeni pol. Ona je takođe izjavila da namerava da sa njim ostane u braku. Ipak, pastor je morao da pređe dugačak put do tog trenutka.

Zvolfer je prvo potražio pomoć psihijatra pri čemu se bojao da će ga proglasiti ludim, ali je u jesen 2012. godine stigla i službena potvrda: on je žena zarobljena u telu muškarca. Tek tada je odlučio da sve podeli sa ženom koja je stajala pored njega dok je istu vest saopštavao u crkvi.

Zvolfer je trenutno na terapiji homornima i još uvek nije poznato kada će se podvrgnuti operaciji, iako će se to sigurno desiti.

Kao svoje novo ime odabrao je Dorotea.

2024 © - Vesti online