Sreda 24.04.2013.
13:14
Informer

Obračun Kalinića i Joce Amsterdama u CZ-u

Sretko Kalinić i Joca Amsterdam: Gađali se kroz rešetke ćelije
 

Kalinić je Jocića gađao keramičkom pločicom kroz rešetke ćelije i posekao ga po ruci, dok je Joca njemu uzvratio flašom punom vode i pogodio ga u glavu. Do obračuna je došlo u trenutku kada je Joca u pratnji straže prolazio pored Kalinićeve ćelije.

Joca Amsterdam je iz Zabele prebačen u Centralni zatvor, kako bi mogao da pristustvuje suđenjima koje ga naredinh dana očekuju u Beogradu.

"Joca Amsterdam je u pratnji čuvara krenuo u jednočasovnu šetnju po zatvorskom krugu. U trenutku kada je prolazio pored Kalinićeve ćelije, Kalinić se popeo na rešetke i kroz njih gađao Jocića keramičkom pločicom, dimenzija 35 puta 25 centimetara, koju je porethodno odvalio sa zida kupatila", navodi izvor Informera.

Nekoliko sekundi pre napada Jocić je prebacio flašu sa vodom u desnu ruku i instiktivno levom zaštitio lice.

"Joca je iz sve snage zamahnuo flašom i pogodio Kalinića direktno u glavu! Pošto ispred Srećkove ćelije dežura stražar, Joca je sa njegovog stola dohvatio keramičku šolju sa čajem i njome gađao Kalinića, a potom i metalnim lisicama, koje je zgrabio od šokiranih čuvara. Pred njegovom ćelijom odmah se sjatilo celokupno zatvorsko obezbeđenje", navodi isti izvor.

Jocić je u razgovoru sa upravnikom izneo sumnju da Zver ima pomagače unutar zatvora i da hoće da ga ubije. Upitao je i kako je moguće da nadležni prilikom pregleda snimaka video-nadzora nisu videli kako Kalinić odvaljuje keramičku pločicu sa zida kupatila.

Sretko Kalinić je završio u samici CZ, kao član grupe Luke Bojovića, kojoj se sudi za ubistvo i dva pokušaja ubistva. To je jedina samicau ovom zatvoru u kojoj su kamere uključene 24 časa dnevno.

2024 © - Vesti online