Utorak 23.04.2013.
22:50
Vestionline

Bajern deklasirao Barselonu u Minhenu

Demoliranje Barselone na "Alijanc areni"

Golove za domaći tim na "Alijanc areni" postigli su Tomas Miler u 25. i 82, Mario Gomez u 49. i Arjen Roben u 73. minutu.

Bavarci su tako već posle prve utakmice veoma blizu finala najelitnijeg evropskog takmičenja, koje će se igrati 25. maja u Londonu na stadionu "Vembli".

Bajern je do vođstva došao u 25. minutu, kada je posle centaršuta Robena sa desne strane najviši u skoku bio Dante, koji je loptu spustio do strelca Milera.

Bavarci su u drugom delu utakmice u potpunosti dominirali terenom, a prednost je udvostručio Mario Gomez u 49. minutu, kada je sa pet metara glavom lako savladao golmana Viktora Valdesa.

Holandski reprezentativac Arjen Roben je u 73. minutu postigao treći gol za Bajern. On je nakon solo prodora po desnoj strani, preciznim udarcem sa pet metara pogodio malu mrežu Valdesovog gola za ubedljivih 3:0.

Konačan rezultat postavio je dvostruki strelac Tomas Miler, kada je u 82. minutu  ispratio akciju po boku, a potom je sa pet metara iskoristio centaršut i zakucao loptu u Barseloninu mrežu za nedostižnih 4:0, pred revanš 1. maja u Barseloni.

2024 © - Vesti online