Utorak 23.04.2013.
10:57
Srna

Srbi iz Kanade: Dačić, Vučić i Nikolić da podnesu ostavke

Srpski pregovarački tim sa Ketrin Ešton na pregovorima u Briselu
 

Dangubić je naglasio da aktuelna Vlada Srbije "nakon sramne izdaje u Briselu, ni po tradicionalnim, a ni po važećim zakonima Srba, ne može više predvoditi srpski narod".

On je ocenio da Ivica Dačić, Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić, očigledno nisu sposobni da brane državne interese Srbije, "pa ih Srpska narodna odbrana u Kanadi ohrabruje da odmah podnesu ostavke i raspišu izbore na svim nivoima".

Dangubić je pozvao sve patriotske organizacije u Srbiji i dijaspori da sve svoje snage, sredstva i kapacitete bezrezervno uključe u zajednički posao sa ciljem "povlačenje parafa sa sramnog sporazuma koji potire viševekovnu herojsku borbu naših otaca i praotaca".

"To od nas traži naša herojska otadžbina i naši časni preci, ali još više naša deca koja će biti lišena nacionalne časti ukoliko se odmah ne obustavi kapitulantska politika Vlade Srbije i predsednika države", poručio je Dangubić.

Predsednik SNO u Kanadi je istakao da srpska zajednica u toj državi pozdravlja proteste patriotskih organizacija u Srbiji, dodajući da su Srbi Kanade posebno ponosni na srpsku mladost, "koja je ponovo na prvoj liniji fronta za odbranu otadžbine".

"Srbi Kanade, kao i ogromna većina našeg naroda, ne žele da žive u sramoti, a ako je premijer Dačić u naše ime izabrao zemaljsko carstvo, odnosno status albansko-natovske kolonije, ne zaslužuje više ni srpsko ime, a kamoli mesto premijera Srbije", rekao je Dangubić.

2024 © - Vesti online