Ponedeljak 22.04.2013.
23:43
Beta

Dačić uporedio sebe s caricom Milicom

Ne plaši se pretnji jer nije izdajnik. Zato stopirana istraga
 

Dačić je, gostujući na RTS, ponovio i da se ne plaši pretnji jer nije izdajnik.

"Policija je počela da radi na tome, ali smo Vučić i ja to zaustavili da ne bismo od njih pravili heroje i da ne bi ispalo da smo se nečega uplašili", objasnio je Dačić i dodao da je večeras i iz Sremske Mitrovice dobio preteću porku "dobićeš metak".

Podsetivši na 1389. godinu i žrtve kroz istoriju zarad očuvanja srpskog naroda Dačić je ponovio da nije izdajnik i da želi da vodi jasnu i odlučnu politiku. Dodao je da je dogovorom u Briselu Srbima garantovana najveća moguća bezbednost i da veće garancije od tih Beograd nije mogao da dobije.

"Dobio sam i poruku da smo izdali cara Lazara. On je stradao na Kosovu, ubio ga je Bajazit. Kneginja Milica je sledeće godine odvela u harem svoju najmlađu ćerku Oliveru Bajazitu, dala je za ženu čoveku koji je ubio njenog muža, čoveku druge vere, koji je napao Srbiju, odrubio glavu njenog muža. Zašto? Odluku je doneo Sabor velikaša i crkva. Da li je carica Milica izdala svog Lazara time? To je uradila zbog svog naroda i danas su u SPC Milica i Olivera simbol žrtve za srpski narod", podsetio je Dačić.

2024 © - Vesti online