Ponedeljak 22.04.2013.
20:03
Beta

SRS: Našeg člana prebili naprednjaci, a ne on njih

Petar Vujasinović

Jojić je na konferenciji za novinare u Pančevu optužio predsednika SNS Aleksandra Vučića da je o tom događaju izneo niz neistina u pokušaju da skrene pažnju javnosti sa "sudbine Kosova".

Policija je juče navela da je Vujasinović osumnjičen za napad na aktiviste SNS Živadina Mitrovića i njegovog sina Nenada Mitrovića, koji je zbrinut u beogradskom Urgentnom centru.

"Istina je da je Vujasinović bio sam a ne u grupi radikala kao što su preneli mediji, da ima 67 godina i da je vrlo slabe telesne građe i da su ga napali Živadin i Nenad Mitrović koji imaju 53, odnosno 27 godina. Niko normalan ne bi mogao da poveruje da je ovaj starac napao i teško fizički povredio dva bildera u punoj snazi", rekao je
Jojić.

Vujasinović je, kako je rekao Jojić, u pančevačkoj bolnici, jer su lekari konstatovali da mu je zdravlje ugroženo zbog povreda koje je pretrpeo kada su ga dvojica naprednjaka tukla i šutirala.

"O navodnim povredama koje su zadobili Mitrovići nema nikakvog traga u lekarskim protokolima pančevačke Hitne pomoći i gradske bolnice gde su bili pregledani, pa se pitam kako se onda jedan od njih obreo i Urgentnom centru", rekao je šef južnobanatskih radikala.

Jojić je dodao da nije jasno na osnovu čega je Vujasinović uhapšen i kako je protiv njega podneta krivična prijava, ako ne postoji ni jedan autentičan materijalni dokaz da su Mitrovići pretrpeli bilo kakve povrede.

"Kao Vujasinovićev branilac mogu da najavim da ćemo podneti krivičnu prijavu protiv dvojice članova SNS", zaključio je Jojić. Vujasinović će se pred istražnim sudijom pojaviti sutra do kada se očekuje da će stići nalaz iz Urgentnog centra o prirodi povreda koje je zadobio Nenad Mitrović, rečeno je agenciji Beta u Osnovnom
tužilaštvu u Pančevu.

2024 © - Vesti online