Ponedeljak 22.04.2013.
15:02
P. Živković - Vesti

Ponuda koja se ne odbija: Tumbaković u Kini!

Drugi put u Kini: Ljubiša Tumbaković

Sve se desilo brzo i neočekivano, u nedelju veče menadžer je obavestio Tumbakovića o ponudi i poručio mu da se izjasni u roku od 24 sata. A, ponuđena cifra prosto nije mogla da se odbije, jer će profitirati i Partizan i Tumbaković. Faksovi su već razmenjeni, pa bi Tumbaković već u sredu trebao da krene za Kinu.

Povratak na mesto uspeha

 

Trofejnom stručnjaku će ovo biti drugi odlazak u Kinu. Prvi "mandat" trajao je šest godina u Šandongu. Tumbaković je za to vreme osvojio pet trofeja, dve titule i tri nacionalna kupa (od čega jedna dupla kruna). Pod uslovom da Upravni odbor odobri Tumbakovićev odlazak, put Kine krenuće i kondicioni trener Saša Tomić, sa kojim je sjajni trener sarađivao u Saudijskoj Arabiji. Tokom vikenda sledi mu i debi u novoj ulozi. 

Ugovor će biti važeći do kraja tekuće sezone, a ukoliko Vuhan izbori opstanak u ligi, Tumbaković će na klupi ostati i naredne dve sezone. Trenutno je Vuhan predposlednji na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, a na čelu tabele je Šandong koga predvodi Radomir Antić. Inače, Šandong je bivši Tumbakovićev klub.
- Nisam mogao da odbijem ovu ponudu - otkrio je "Vestima" Ljubiša Tumbaković. - Istina, u utorak će zasedati Upravni odbor koji treba da verifikuje moj odlazak. Očekujem da sve bude u redu, jer će u celoj priči dobro proći i Partizan. Zabrinut sam jedino zbog reakcije javnosti, jer će mnogi sada pomisliti kako idem zbog navodnog nesporazuma sa predsednikom Đurićem. A, to uopšte nije tačno. Upravo sedim sa generalnim sekretarom Gruborom i Đurićem. Među nama je sve u najboljem redu, ali ovakva ponuda se jednostavno ne odbija.

2024 © - Vesti online