Ponedeljak 22.04.2013.
16:41
Vestionline, Beta

Nelson očekuje uzbudljiv turnir u Laktašima

Oporavljen - Damarkus Nelson

"Učestvuju četiri najbolje ekipe ABA lige i nema sumnje da će biti mnogo teško. Drugačije i ne može da bude, jer se odlučuje o tituli. Biće veoma uzbudljivo, pred nama je veliki izazov, a svaki sportista uživa u tome", rekao je Nelson za klupski sajt.

Završni turnir Jadranske lige igra se od 25. do 27. aprila u Laktašima. Crvena zvezda u četvrtak od 17 sati igra protiv Radničkog iz Kragujevca, dok se od 21 sat sastaju domaća Igokea i Partizan. Finale je na programu u subotu od 20.30 sati.

"Sve činimo kako bismo spremni dočekali početak 'fajnal-fora' i utakmicu sa Radničkim. Treninzi su vema jaki, vrlo intezivni, detaljno se spremamo. Novi trener Dejan Radonjić je izvanredan i traži potpunu disciplinu. Brzo smo se prilagodili na njegov sistem rada, naporno je, ali svi smo svesni da tako mora da bude jer pred nama je veliki izazov", rekao je Nelson.

Zvezda i Radnički su ove sezone igrali četiri puta, a beogradski tim ostvario je tri pobede.

"Oni su odlično pripremljeni, imaju izvanredne strelce. Moraćemo da igramo veoma jako u odbrani, a koncetracija će morati da bude na najvišem nivou. Veoma su opasni u šutu sa distance, posebno za tri poena", rekao je Nelson i kao najopasnije igrače Radničkog naveo Aleksandra Ćapina i Terika Vajta.

Nelson je istakao da se potpuno oporavio od povrede skočnog zgloba i da spremno dočekuje predstojeću utakmicu.

"Povredu sam uspešno sanirao. Bilo je potrebno malo mirovanja i intezivne terapije kako bih rešio problem. Osećam se dobro, jer dugo vremena nisam bio 100 odsto spreman. Nemam bolove i maksimalno sam koncetrisan na trening", rekao je američki košarkaš.

2024 © - Vesti online