Ponedeljak 22.04.2013.
14:03
Beta

Nikolić: Nećemo sukobe sa drugim vojskama

Država ne sme da zaboravi pripadnike vojske: Vučić, Nikolić i Diković
 

On je na prijemu povodom Dana Vojske u predsedništvu Srbije istakao da se država trudi da eliminiše bezbednosne rizike na teritoriji Balkana i izrazio nadu da više neće biti sukoba sa drugim vojskama.

"Imaćemo izazove drugačije vrste, ali se nadam da više nećemo imati sukobe sa drugim vojskama. Teško je vojniku poželeti da u miru proživi svoj radni vek, ali ja vam to zaista želim, jer to je znak da će i naša deca živeti u miru", kazao je Nikolić.

On je pripadnicima vojske poručio da Srbija učestvuje u mirovnim misijama, sarađuje sa brojnim državama i njihovim vojskama pa su im otvorene šanse za obučavanje i usavršavanje.

"Nadam se da svoje vojničke veštine nećete morati da primenjujete u stvarnom životu, da ćete i dalje da se igrate na naučno zasnovanim metodama, da obučavate našu decu, da ćete i sami da se usavršavate", kazao je predsednik Srbije.

On je istakao da država ne sme da zaboravi pripadnike vojske, a posebno ne njihov materijalni položaj.

"Oko toga se intenzivno dogovoramo u Vladi kako da nademo puteve da konačno rašcistimo probleme koje imaju pripadnici Vojske Srbije", kazao je Nikolić.

Na prijemu povodom sutrašnjeg Dana Vojske Srbije bili su i ministar odbrane Aleksandar Vučić i načelnik Generalstaba Vosjke Srbije Ljubiša Diković.

2024 © - Vesti online