Ponedeljak 22.04.2013.
13:29
Beta

LŠ: Bajern dočekuje Barselonu u polufinalu

Bavarci spremno dočekuju Barselonu u Minhenu

Fudbaleri Bajerna sutra od 20.45 časova igraju na "Alijanc areni" u Minhenu protiv Barselone, prvu polufinalnu utakmicu Lige šampiona.

Bajern će igrati u trećem polufinalu Lige šampiona u poslednje četiri sezone, dok je Barselona šesti put uzastopno među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Bajern je prošle sezone igrao i u finalu, ali je posle penala izgubio od Čelsija.

Obe ekipe su dominantne u svojim prvenstvima, Bajern je osvojio titulu šampiona u Bundes ligi, a Barselona će je gotovo sigurno osvojiti u Španiji, pošto trenutno ima 13 bodova više od drugoplasiranog Real Madrida.

Bajern je ove sezone najbrže u istoriji Bundes lige obezbedio šampionsku titulu, ima najviše pobeda u sezoni - 26 i doživeo je samo jedan poraz u prvenstvu, a takođe će igrati i u finalu Kupa Nemačke protiv Štutgarta.

Od sledeće sezone Bajern će predvoditi bivši trener Barselone Pep Gvardiola, koji je sa španskim klubom 2009. i 2011. godine osvojio Ligu šampiona.

"Bajern je veoma jak protivnik. Ove sezone postigli su izuzetne rezultate. Ali, imamo i mi takmičarsku ekipu i videćemo šta će se dogoditi", rekao je pomoćni trener Barselone Žordi Roura.

Barselona će danas doputovati u Minhen, u ekipi će biti najbolji igrač sveta Lionel Mesi, ali je njegov nastup i dalje neizvestan. Argentinac je povredio tetivu tokom utakmice sa Pari Sen Žermenom 2. aprila i od tada je propustio tri prvenstvene utakmice, ali je igrao u revanšu protiv francuskog kluba pre dve nedelje i učestvovao u akciji prilikom postizanja odlučujućeg gola.

Trener Bajerna Jup Hejnkes opisao je Mesija kao "fenomena" i "vanzemaljca".

U ekipi Barselone sutra zbog povreda neće biti Havijera Maskerana i Karlesa Pujola, dok će utakmicu propustiti napadač Bajerna Mario Mandžukić, ali i Toni Kros i Holger Badštuber.

Mandžukića će zameniti Mario Gomes, koji je postigao pet golova prošle nedelje, dva u prvenstvu protiv Hanovera i tri u Kupu protiv Volfsburga. On je prošle sezone bio drugi najbolji strelac Lige šampiona.

2024 © - Vesti online