Ponedeljak 22.04.2013.
12:13
Smedia

Pogledajte dramatično hapšenje bombaša sa bostonskog maratona

Tamerlan (levo) i Džohar Carnajev
 

Policija je koristila robotičku ruku da bi pocepala ciradu ispod koje se krio osumnjičeni Džohara Carnajeva (19) i ubacila mnoštvo šok-bombi u čamac u kome je ležao. Poslednje trenutke pre nego što je uhapšen u petak uveče, Džohar Carnajev proveo je ležeći u čamcu u dvorištu iza jedne kuće u Votertaunu, predgrađu Bostona.

Devetnaestogodišnjak je posle hapšenja hospitalizovan u teškom, ali stabilnom stanju.

Lekari su otkrili detalje o njegovom bratu Tamerlanu, koji je u petak ujutro prevezen u bolnicu sa povredama po celom telu, izuzev na rukama i nogama, da bi ubrzo potom izdahnuo.

 

Prema rečima šefa policije u Votertaunu, prvi koji se u petak ujutro susreo sa dva automobila kojima su upravljala braća Tamerlan i Džohar Carnajev, bio je jedan policajac. Pre nego što je uspeo da pozove pomoć, automobili su se zaustavili i braća su izašla i zapucala. Još pet policajaca stigli su na lice mesta usred pucnjave, tokom koje je za 5-10 minuta ispaljeno više od 200 metaka.

Džohar pregazio ranjenog brata Tamerlana?!

U jednom trenutku, stariji brat Tamerlan je krenuo prema policajcima, pucao u njih, ali je ostao bez metaka, pa ga je jedan od policajaca savladao. U trenutku kada su mu policajci stavljali lisice, njegov mlađi brat Džohar seo je za volan crnog terenskog vozila, koje su braća prethodno otela, i pojurio prema grupi.

Iako ranjen, Tamerlan je još bio živ, ali ga je mlađi brat pregazio i time možda prouzrokovao njegovu smrt. Tamerlan je prevezen u bolnicu, gde je ubrzo preminuo.

Potraga za njegovim bratom Džoharom nastavljena je istog dana. Posle 18 časova,

Majka bombaša: Moji sinovi su nevini

* Stric bombaša iz Bostona: Osramotili su čečenski narod

Dejvid Henberi izašao je u dvorište svoje kuće i primetio nešto neobično na svom čamcu, koji je držao iz kuće.

Pozvao je policiju, koja je stigla helikopterom, opremljenim infracrvenom kamerom, koja je potvrdila da se u čamcu nalazi živ čovek. Oko jedan sat kasnije, pripadnici specijalnih jedinica ATF, SWAT i K-9 stigli su u Franklin strit 67 i došlo je do razmene vatre. Policijski izvori tvrde da se Carnajev sam predao nakon što je shvatio da je besmisleno da i dalje pruža otpor.

2024 © - Vesti online