Ponedeljak 22.04.2013.
00:44
Srna

Vučić očekuje dobijanje datuma

Srbija je uradila sve, sada je na potezu Evropska unija: Aleksandar Vučić
 

"Ne znam koga bi mogli da ubede da Srbija nije uradila sve", rekao je Vučić i dodao da će Srbija, kada dobije datum, prvi put imati pristup evropskim fondovima.
On je rekao za RTS da ne misli da je dobijanje datuma rešenje za sve probleme Srbije, nego da je rešenje problema u samoj državi.

Pročitajte još:

* Vučić: Albanska čizma neće na sever

Vučić je ocenio da bi za "EU bila katastrofa" ukoliko Srbija posle svega ne bi dobila datum za početak pregovora.  On je naveo da je dobio 850 pretećih poruka zbog parafiranja briselskog sporazuma o Kosovu i istakao da se u Briselu "borio muški, hrabro" i da se "ničega ne stidi i nikoga se ne plaši".

"Oni državu neće moći da slome nikada. Imam hrabrosti više nego svi oni zajedno! To se ogleda u ljubavi prema Srbiji, ne mogu da mi zaprete ničim, to može samo da me boli i da mi je teško zbog toga", rekao je Vučić.

On je dodao da su mnoge zemlje Evrope i delimično preko okeana radili zajedno sa Albancima, dok je visoki predstavnik EU Ketrin Ešton bila korektna.

"Bilo je veoma značajno da se oštro i jako postavimo, inače imali bismo Kosovo u UN i ne bi imali regionalne komandante", dodao je Vučić.

2024 © - Vesti online