Nedelja 21.04.2013.
16:56 >> 20:26h
Vestionline

MK: Đoković "preslišao" Nadala za titulu

Šampion Monte Karla - Novak Đoković

Srpski teniser je time prekinuo osmogodišnju vladavinu Nadala, koji je u Monte Karlu vezao 46 pobeda za redom. Đokoviću je ovo osmi različiti Masters i sada mu nedostaje samo Sinsinati kako bi kompletirao turnire iz serije 1000.

Ovo je bio 34 meč dvojice tenisera, koji su se poslednji put sastali pre 10 meseci.
Nadal je osam puta uzastopno pobedio na ovom turniru, prvom Mastersu na šljaci u sezoni, od 2005. do 2012. godine.

U prvom setu Đoković je poveo sa 5:0, a onda je na servis Španca proputio pet set lopti sa namerom da Nadal ne osvoji ni jedan gem, ali se Rafa odbranio i smanjio na 5:1, a onda je srpski teniser servirao za pobedu. Španac je, međutim, napravio brejk i smanjio na 5:2, pre nego što je okončan ovaj deo igre.

"Kralj šljake" u Monaku predao titulu - Rafael Nadal

U drugom setu Španac je prvi došao do brejka, pošto je u petom gemu oduzeo servis Đokoviću i poveo sa 3:2. Prvi teniser sveta je uspeo da uzvrati brejkom u osmom gemu drugog seta i tako izjednači na 4:4, a potom bez većih problema povede sa 5:4.

Nadal je krajem drugog seta iskoristio pad u nivou igre Đokovića i tako napravio još jedan brejk i došao do prilike da izjednači u setovima, međutim, prvi reket sveta je sa nulom uzvratio istom merom i odveo taj deo igre u taj-brejk.

Novak je odlično započeo taj-brejk, poveo sa 2:0, napravivši mini brejk na prvi Nadalov servis, dok je Španac do kraja odlučujućeg gema uspeo da osvoji samo jedan poen, pa je tako Srbin sa 7:1 priveo meč kraju u svoju korist.


Đoković je posle trijumfa rekao da mu je pobeda na turniru u Monte Karlu veliki podstrek za nastavak sezone i da je odluka da igra na tom turniru jedna od najboljih koje je doneo u životu.

Nagradni fond turnira bio je 2.646.495 evra, pobedniku je pripalo 501.700, a finalisti 246.000 evra.

2024 © - Vesti online