Nedelja 21.04.2013.
15:51 >> 18:08h
Vestionline, Beta

FK: Bojana i dubl izgubili, Srbija ispala

Izgubila od Mone Bartel - Bojana Jovanovski

Odlučujući poen Nemačkoj donele su Ana Lena Grenefeld i Sabine Lisicki u konkurenciji parova, pošto su pobedile Vesnu Dolonc i Aleksandru Krunić sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4.

Nemice su odmah na startu meča oduzela servis Srpkinjama i povele sa 3:0, ali Dolonc i Krunić su četvrtom gemu napravile brejk, a potom osvoje svoj servis gem i smanje rezultat na 3:2. Grenefeld i Lisicki su, međutim, potom ponovo vezale tri gema i tako lako okončale prvi set u svoju korist.

Srpkinje su u drugom setu bile izjednačene do petog gema, kada su Nemice uspele da naprave brejk, a potom josš jedan i dođu do prednosti od 5:2. Dolonc i Krunić su, međutim, napravile brejk i smanjile rezultat, ali su Grenefeld i Lisicki na svoj naredni servis gem iskoristile petu meč loptu i donele treći poen Nemačkoj.

Ranije danas, Ana Ivanović je donela drugi poen Srbiji posle pobede nad Anđelikom Kerber od 2:0 u setovima (7:5, 7:5), ali je Nemicama Mona Bartel donela izjednačenje pobedom nad Bojanom Jovanovski od 2:1 (6:1, 3:6, 6:3).

Prvog dana takmičenja, Ivanovićeva je pobedila Bartel sa 2:1 u setovima (7:6, 2:6, 6:2), dok je Jovanovski izgubila od Kerber sa 0:2 (5:7, 2:6).

Bartel, 28. teniserka sveta je potpuno dominirala u prvom setu, dozvolila je Jovanovskoj da osvoji samo jedan gem i za nepunih pola sata povela je u meču.

Jovanovski je mnogo bolje igrala u drugom setu, u četvrtom gemu je napravila brejk i posle osvojenog gema na svoj servis povela je sa 4:1. Srpska teniserka, 44. na WTA listi, je nakon toga sačuvala prednost brejka i izjednačila u meču.

U trećem setu teniserke su čuvale svoje servise sve do osmog gema, kada je Bartel napravila brejk i povela sa 5:3, nakon čega je sačuvala prednost i izjednačila u meču na 2:2.

Nemačka će sledeće sezone igrati u Svetskoj grupi I, a Srbija u Svetskoj grupi II Fed kupa.

2024 © - Vesti online