Nedelja 21.04.2013.
15:36
Beta

URS podržava sporazum sa Prištinom

URS od danas postao stranka
 

Dinkić je u Kragujevcu, gde je održana osnivačka skupština URS-a, kazao da će zbog toga ministri te stranke podržati sporazum na sednici vlade.

"Nećemo da ga veličamo, propuštena je prilika za kvalitetnije rešenje, jer je to bilo moguće pre 10, 15, 20 godina. Da smo još čekali, bilo bi gore, ovo je najbolje rešenje u ovim okolnostima", rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, treba se okrenuti budućnosti i ne zaboraviti građane koji žive južno od Ibra.

Potpredsednica vlade i funkcionerka URS-a Suzana Grubješić rekla je da je briselskim sporazumom "učinjeno maksimalno, jer je bio imperativ da se zaštiti bezbednost i sigurnost Srba". "Pregovarački tim je u tome uspeo", dodala je ona.

"Sporazum je početak rešavanja višedecenijskog istorijskog konflikta Srba i Albanaca i tako ga treba prihvatiti. Pregovori su se odvijali u atmosferi koja nije bila najbolja, jer je Srbija otišla na pregovore bez ijednog velikog strateškog saveznika, što možemo da zahvalimo greškama iz novije istorije. U datim okolnostima, postignut je maksimum", rekla je Suzana Grubješić.

Prema njenim rečima, ministri i poslanici URS-a podržaće sporazum u vladi, odnosno Skupštini Srbije, jer je jedina ispravna odluka da se on potvrdi.

"Srbija sada dobija istorijsku šansu da krene da se menja, transformiše i modernizuje i ta šansa ne sme da se ispusti... To je prilika da se nađemo na mestu gde se odlučuje", rekla je Suzana Grubješić.

2024 © - Vesti online