Nedelja 21.04.2013.
12:36
Vestionline, Beta

Srpski atletičari pobedili u polumaratonu

26. Beogradski maraton

Darko Živanović je stazu pretrčao za jedan sat, osam minuta i 35 sekundi.

"Krenuo sam malo brže, imao sam snage da održim taj ritam. Uspeo sam da završim trku, iako sam imao problema s povredom, noge su mi bile teške. Nisam uspeo da istrčim rekord za domaće trkače. Nadam se da ću uspeti sledeće godine. Nisam imao konkurenciju, teško je kada se trči sam. Da je bila jača konkurencija i rezultat bi bio bolji", rekao je Živanović.

Drugo mesto zauzeo je trostruki šampion Balkana u krosu Mirko Petrović rezultatom od 1:11,07, dok je treći kroz cilj prošao Srđan Samardžić rezultatom od 1:12,40.

Srpska olimpijka Ana Subotić pobedila je danas u ženskoj polumaratonskoj trci na 26. Beogradskom maratonu. Reprezentativka Srbije je stazu pretrčala za jedan sat, 19 minuta i 34 sekunde.

"Zadovoljna sam što sam pobedila i odbranila titulu. Vreme je bilo veoma sparno. Zatezala me je zadnja loža, pa sam imala problema na uzbrdicama i nizbrdicama. Najviše me je namučila Poljakinja Ana Celinska, a konkurencija nije bila kao ranijih godina", rekla je Subotićeva novinarima posle trke.

Druga je bila upravo Celinska vremenom od 1:19,49, dok je treća kroz cilj prošla domaća atletičarka Ksenija Bubnjević sa 1:23,07.

Ove godine na 26. Beogradskom maratonu uccestvuje skoro 2.800 atleticcara.

2024 © - Vesti online