Nedelja 21.04.2013.
11:42 >> 16:29h
Vestionline, Beta

Incident na maratonu: Dačiću, izdao si Kosovo! Spavaš li mirno?


Dačić: Zar ti misliš da si veći Srbin od mene? Ja sam ratovao za Kosovo... Mirno spavam
 

Pred početak maratona sa zgrade u Bulevaru Kralja Aleksandra spušten je transparent “Izdao si Kosovo”, a isto je poručeno i sa razglasa. U tom trenutku na bini su bili Ivica Dačić, Vensan Dežer i Karl Luis. Policija je odmah reagovala i transparent je uklonjen.

NAŠI prete Dačiću

SNP NAŠI poručuju Ivici Dačiću da je današnji incident samo početak i da više mira i spavanja nema, kako za njega, tako i za ostatak političkog ološa oko njega, piše na sajtu ove organizacije.

Neki od okupljenih građana su Dačiću doviknuli “Kosovo je Srbija” dok su drugi vikali "Maraton, maraton". Aktivista Srpskog narodnog pokreta NAŠI, Marko N. uspeo je da priđe premijeru i uđe u kraću raspravu s njim.

- Spavaš li mirno, pitao je čovek Dačića, koji nije dozvolio obezbeđenju da ga zaustavi i poručio je da mu je drago da ima priliku da popriča s njim.

- Zar ti misliš da si veći Srbin od mene? Ja sam ratovao za Kosovo.... Mirno spavam, rekao je Dačić.

 

Na maraton sam došao na molbu Saše Đorđevića, da ga otvorim, iako su u žiži bitna i stresna politička dešavanja. Iako mi prete, ja sam došao da prošetam gradom, pred 20.000 ljudi. Ovoga je bilo i biće. Bitno je da narod nije odreagovao na to i da su skandirali maratonu. Ovo nije mesto za političke prepirke, nego sportsko dešavanje, rekao je Dačić za Blic.

2024 © - Vesti online